پریچهر لوئیم در سال 1325خورشیدی (1946 میلادی) در یک خانواده یهودی خیراندیش در تهران چشم بجهان گشود. پدر او “موسی لوییم” معروف به موسی رستگار و مادر خانواده” فرزانه”هر دو از فعالان اجتماعی درجامعه کلیمیان تهران بودند و در حل مشکلات خانوادگی همکیشان بسیار کوشا و موفق بودند.آنها با در اختیار قرار دادن زمینی در جنب منزلشان در ایام روش هشانا و کیپور پایه اولیه کنیسای یوسف آباد رابنیاد نهادند . که در حال حاضریکی از بزرگترین و مجلل ترین کنیسای یهودیان ایران محسوب می شود. پریچهر تحصیلات ابتدائی را در دبستان کوروش و متوسطه را در دبیرستان رضاشاه کبیر و نوربخش به پایان رسانید
او از نو جوانی علاقمند بود در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی شرکت کند . از این رو در سن یازده سالگی به عضویت « کانون فرهنگی کورش کبیر» پیوست و خیلی زود توانست در ردیف یکی از فعال ترین اعضای این مجتمع فرهنگی بشمار آید. پریچهر با استعداد هنری که در زمینه تئاتر از خود نشان داده بود در چهارده سالگی توانست نقش” آن فرانک”را در « گروه هنری ناگیلا » تحت کار گردانی محمد کهنمویی و با همکاری گروهی از اعضاء کانون کورش کبیر طی چند شبب در مهر ماه 1340 خورشیدی (1961) در سالن تئاتر فردوسی تهران بروی صحنه با موفقیت اجرا کند ، که با استقبال و تشویق جامعه کلیمیان قرار گرفت. نیز حتی در بعضی از رسانه های هنری و خبری منعکس گردید. همچنین موفقیت نمایش آن فرانک باعث گردید اولین مرکز هنری جوانان کلیمی در سطحی گسترده تر با نام « گروه هنری آن فرانک» بنیان نهاده شود . و سالها ضمن آموزش هنرتئاتربه هنرجویان این رشته، چندین نمایشنامه توسطه این گروه در تئاتر به روی صحنه اجرا گردید .
پریچهرلوئیم در سال 1964 میلادی به اتفاق خانواده اش به سرزمین مقدس مهاجرت کرد، و پس از فرا گیری زبان عبری در ادامه تحصیلات عالیه به دانشگاه عبری اورشلیم راه یافت و در سال 1970 میلادی در رشته شرق شناسی فارغ اتحصیل شد.
دیری نپائید در یک سازمان خیریه ( خدمات اجتماعی) استخدام و شروع بکار کرد. او سالها بعنوان مشاور خانوادگی در امور اجتماعی در حل مشکلات موجود برای مهاجران بویژه ایرانیان یهودی که نیاز به کمک و راهنمائی داشتند فعالیت های زیادی انجام داد و به آنان یاری رساند .از این رو از طرف سازمان خیریه سخنوت و شهرداری شهر ناتانیا”( محل اقامتش) بارها مورد تشویق و قدردانی قرار گرفت و نیز لوح سپاس و جوایزی به حکم سپاس به او تعلق گرفت ”
پریچهر لوئیم در سال 1970میلادی با همسرش” نعیم ثانی” پیوند زناشوئی بست که حاصل این ازدواج یک فرزند پسر و دو دختر نیز همچنین صاحب 9 نوه می باشد ..
پریچهرثانی با نزدیک شدن به سن بازنشستگی تصمیم گرفت به آرزوی دیرینه خود جامعه عمل بپوشاند . او با بهره گرفتند از تجربیات چندین ساله در امور خدمات اجتماعی به خانواده های یهودیان ایرانی و آشنائی با زندگی سنتی آنان نیز، همراه با تلفیقی از خاطرات دوران نوجوانی خودش و با درنظر گرفتن زوایای تاریخی ، فرهنگی و اقتصادی جامعه کلیمیان ایران، داستان های را در قالب رمان به رشته تحریر در آورد .
او در سال 2010 میلادی، اولین کتاب خودش را بزبان عبری تحت عنوان” خروس ایرانی” منتشر نمود و بر خلاف انتظارش با استقبال غیر منتظره ای روبرو گردید. پس از مدتی، « بنیاد فرهنگی معراج» در اسراییل ضمن قدردانی ، نام وی را در ردیف یکی از بهترین نویسنده های سال قرار داد .انتشار کتاب خروس ایرانی باعث گردید که بسیاری از نهاد های دانشگاهی و انجمن های فرهنگی از وی دعوت کنند تا درباره این کتاب و تاریخ و فرهنگ ایران سخنرانی کند . و همین امر انگیزه ای شد که وی وقت بیشری را صرف رمان نویسی کند .
پریچهر ثانی در سال 2015 دومین اثر ادبی خود را بزبان عبری با نام « نامه های عاشقانه از تهران » به زیر چاپ برد، موضوع این کتاب برگرفته از یک داستان واقعی در باره یک خانواده کلیمی از شهر کاشان می باشد . انتشار این کتاب همانند اولین کتاب، با وجود آنکه بزبان عبری بود آنهم با استقبال روبرو شد، ضمن آنکه بجهت در خواست یهودیان فارسی زبان در اسرائیل، دوسال بعد کتاب خروس ایرانی را شخصا بقلم خودش بزبان فارسی ترجمه و با ویرایش جدید به زیر چاپ برد.
همزمان پریچهر ثانی در راستای فعالیت های فرهنگی برای تشویق و حمایت از زنان نویسنده ایرانی و با همیاری دوستانش، مرکزی را با نام « گروه بانوان نویسند ایرانی» تاسیس نمود . و طی مدت کوتاهی تشکلی از بانوان نویسنده یهودی ایرانی در اسرائیل شکل گرفت . و همین امر باعث تشویق و ارتباط زنان نویسنده با یکدیگر و ایجاد یک رقابت نوشتاری در بین آنان گردید .
بواسطه استقبالی که از تالیفات پریچهر ثانی بعمل آمد، او در ا واخر سال 2019 میلادی قبل از شیوع کرونا چهارمین اثر خود را حول محور داستان های سنتی و در ادامه کتاب خروس ایرانی با موضوعی متفاوت بزبان عبری چاپ و ارائه نمود .
پریچهر ثانی به عنوان یک نویسنده ایرانی، در عرصه های گوناگون اجتماعی فعال است او با عضویت در برخی از نهادهای فرهنگی و با بهره گیری از تجربیات خدمات مدد کار اجتماعی، بطور داوطلبانه در بنیاد معراج با خانواده هایی که سربازان خود را از دست داده اند و نیز در برنامه تلویزیون (پارس تی وی ) بعنوان یک دوست و راهنما به کفتگو می نشنید و سعی بر آن دارد تا اگربرای همکیشان فارسی زبان مشکلی هست در حل آن کمک کند . عشق و علاقه پریچهر ثانی به ادبیات فارسی و نیزادبیات عبری بحدی زیاد است که بیشتر اوقات فراقت خود را صرف مطالعه و رمان نویسی می کند ضمن آنکه در تلاش است تا هر چه زودتر پنجمین کتاب خود آماده چاپ کند .

پریچهر لوئیم در نقش ( آن فرانک) هنگام اجرای نمایش در تئاتر فردوسی

پریچهر لوئیم و الیاس مسرور هنگام اجرای نمایش (آن فرانک) در تئاتر فردوسی – تهران 1340 خورشیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.