صیون حکاکیان در سال 1315 خورشیدی (1936 میلادی) در یک خانواده مذهبی در شهر خوانسار از توابع اصفهان چشم به جهان گشود .
پدرش مرحوم خداداد حکاکیان از متعمدین و کسبه بازار خوانسار بود . صیون حکاکیان دوران ابتدائی را در مدرسه شاپور به پایان برد ، ضمن آنکه به موازات تحصیلات ، در مکتب پدرش و نیز ملا یهودا به فراگیری اصول دین و شریعت یهود پرداخت و پس از پایان تحصیلات ، با همکاری پدرش به شغل آزاد روی آورد . صیون حکاکیان به جهت وابستگی های عمیق دینی و سنت های پایدار یهودیت از عنفوان جوانی بیشتر وقت خود را صرف یادگیری علوم الهیات و شریعت یهود نمود . و با عضویت در سازمان های فرهنگی کلیمیان به فعالیت های فرهنگی و مذهبی خود ابعاد گسترده تری بخشید . او با پژوهش های عمیق و برجسته در کتب «تنخ» و معاشرت با اندیشمندان توراه ، تصمیم گرفت تحصیلاتش را در علوم دینی یهود توسعه دهد .
از این رو در سال 1339 خورشیدی به تهران کوچ نمود و بلافاصله وارد مجتمع فرهنگی اوتصرهتورا گردید پس از دو سال با گذرانیدن دوره های مختلف علوم فقه یهود موفق به اخذ مدرک قبولی گردید و به عنوان معلم زبان عبری و تعلیمات دینی در مدارس کلیمیان «گنج دانش» به مدیریت مرحوم “هاراو ایسحاق مئیرلوی” پذیرفته و مشغول به تدریس شد ، سپس در همین راستای با شرکت در بسیاری از سمینارها و کلاسهای تربیت معلم در تهران و شیراز و نیز سفر به سرزمین مقدس و حضور در محافل دینی و کلاسهای تلمود ، بیش از پیش به آموخته های خود افزود ، دیری نپائید با گذرانیدن دوره حرفه ای آموزش علوم الهیات از دبستان تا دبیرستان ، رسماً در ردیف چهره های شاخص مذهبی جامعه قرار گرفت .
صیون حکاکیان در طی بیش از چهل و پنج سال تدریس علوم دینی و همچنین زبان عبری در بسیاری از مدارس کلیمیان ایران ، چون مدارس اتحاد (آلیانس) ، مدارس گنج دانش ، دبستان و راهنمایی روحی شاد ، دبیرستان ابریشمی (موسی ابن عمران) و دبیرستان اتفاق حضوری فعال و پر ثمری از خود نشان داد ، نیز همچنین از دهه 1350 خورشیدی به دعوت و درخواست سازمان ORT تهران ، که تنها سازمان فرهنگی و آموزش صنعتی غیر انتفاعی کلیمیان بشمار می رفت ، سالها به عنوان معلم عبری جوانان ، علوم دینی و تاریخ یهود ، توانست خدمات ارزشمندی را در کارنامه فعالیتهای فرهنگی خود ثبت نماید . ضمن آنکه هرازگاهی توسط وی سمینارهایی در راستای راهنمایی و تربیت معلمان دینی برگزار می گردید .
او نیز مدتی را به عنوان مدرس و مسئول آموزش «تاریخ و فرهنگ یهود» برای دانشجویان غیر یهودی گه قصد مطالعه و تحقیق در زمینه زبان عبری و علوم دینی یهود را داشتند در تهران حضوری فعال از خود نشان داد . همچنین در مدارس کلیمیان که علوم دینی تدریس نمی شد ، او جزء گروه دبیرانی بود که روزهای تعطیلی (جمعه) در کنیسای ابریشمی حضور داشت و برای تکمیل و ارتقاء علوم دینی (پیش نیاز فارغ التحصیلی) خدمات شایان توجهی را به دانش آموزان یهودی ارائه نمود .
صیون حکاکیان در دامن عشق به یهودیت و سنت های پایدار رشد نمود ، او با داشتن یک روح استثنایی همواره به عنوان یک معلم و شخصیت روحانی با درایت و با خدمت به جامعه به ویژه به یهودیان ایرانی ، چهره ای مثبت و شناخته شده می باشد . او با سخنرانی های نافذ و با معنا حول محور مسائل دینی و اجتماعی به ویژه توراه و یهودیت تأثیر بسزایی در اعتلای فرهنگ و آئین های مذهبی بر افراد جامعه کلیمی گذاشته است .
صیون حکاکیان در سال 1342 خورشیدی با همسرش پیروز دخت از خانواده ابراهیمی پیوند زناشوئی بست ، ماحصل این ازدواج یک فرزند دختر و یک فرزند پسر می باشد .
صیون حکاکیان بعنوان یکی از اعضاء برجسته و محترم کنیسای یوسف آّباد ، همراه با آقاجان شادی عضو اصلی شورای این کنیسا بشمار می رفته ، او در مقام یک حاخام بیش از بیست سال در شبات ها و موعدیم مسئولیت شالیح صیپور (پیش نماز)و خزانیم را بعهده داشت و جدا از کلاسهای (دیوره توراه) تعلیمات دینی ، همواره سعی بر پاسخگوئی سئوالات دینی افراد جامعه و مراجعین غیر یهود بوده .
صیون حکاکیان در سال 1364 خورشیدی بنا بر پیشنهاد همکاران و تنی چند از اعضاء شورای کنیساها (کنیسای یوسف آباد ، ابریشمی و …) در انتخابات انجمن کلیمیان شرکت نمود و با کسب آرائی قابل توجه به عضویت هیأت مدیره انجمن به ریاست پرویز یشایائی پذیرفته شد و تا پایان سال 1372 خورشیدی (به مدت دو دوره) با سمت مسئول کمیته فرهنگی انجمن و نیز یکی از اعضاء شورای حل اختلاف خدمت نمود . او در طی هشت سال خدمت در انجمن کلیمیان به موازات فعالیت های آموزشی (تدریس علوم دینی و زبان عبری در مدارس کلیمیان) تلاش پیگیری را در راستای توسعه و ترمیم مسائل فرهنگی و آموزشی و نیز حل و فسل مشکلات اجتماعی به ویژه اختلافات خانوادگی در جامعه کلیمیان بطور شایسته انجام داد . او مقارن با بحرانهای پیش آمده در داخل جامعه ، هنگامی که روند مهاجرت خانواده های یهودی از ایران شتاب گرفته بود و مدارس کلیمی هر ساله با کمبود دانش آموزان کلیمی روبرو می شدند . نیز دستاوردهای جنگ تحمیلی هشت ساله ایران و عراق و همچنین بسیاری دیگر از معضلات و مشکلات اجتماعی پیش بینی نشده که به نوعی برای مسئولین تجربه های تلخی را به همراه داشت . باعث گردید با تلاش پیگیر به وظایف انسانی خود هدفمندتر عمل نماید .
صیون حکاکیان همراه با همسرش در سال 1998 میلادی برای شرکت در مراسم عروسی پسرش “بهرام” رهسپار نیویورک گردید ، پس از انجام مراسم عروسی در منطقه «گردنک» بخاطر اصرار فرزندانش و دیگر نزدیکان ، از بازگشت به وطنش منصرف گردید و ترجیح داد نزد خانواده بماند . پس از سر و سامان گرفتن ، بواسطه شناخت بر سوابق بلند ، خدمات شایسته و تعهدات او به جامعه کلیمیان ایران ، از طرف هیأت مدیره «کنیسای بت حداسا» یکی از بزرگترین مراکز مذهبی و فرهنگی ایرانیان یهودی مقیم گردنک نیویورک که بیشتر اعضاء آن از دانش آموختگان و اعضای انجمن کلیمیان و دیگر دوستان و حامیان او در شهر تهران بشمار می رفتند ، از وی دعوت نمودند تا در مقام یکی از اعضاء شورای این کنیسا اقدام به همکاری کند .
او بی درنگ از این امر استقبال نمود و هدفمندتر از گذشته وظایف دینی خود را دنیال نمود . صیون حکاکیان با وجود آنکه در دوران بازنشستگی بسر می برد سالهاست در غربت در مقام یک معلم ، شالیح صیپور و یک شخصیت روحانی ، همانند گذشته البته با تجربه ای بیشتر به یهودیان ایرانی منطقه گردنک نیویورک در کنیسای بت حداسا با جدیت به خدمت خود ادامه می دهد .
او با دانایی و عشق به یهودیت ، تمام توان خود را بکار گرفته ، با سخنرانی های مذهبی در شبات ، خطبه های هفتگی (دیوره توراه) ، آموزش زبان عبری برای خردسالان و بزرگسالان سعی بر انجام وظایف خطیر خود دارد .