سلیم شالم

سلیم شالوم در سال 1335 خورشیدی در یک خانواده متدین یهودی در تهران (بیمارستان دکتر سپیر) متولد شد.
وی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه گنج دانش و متوسطه را در دبیرستان ایران فردا به پایان رسانید و در سال 1365 به خدمت سربازی اعزام گردید، سلیم پس از پایان خدمت در ارتش، بلافاصله وارد بازار کار می‌شود، و در آنتیک فروشی یکی از آشنایان مشغول به کار گردید، ضمن آنکه بیشتر اوقات بیکاری و تفریح خود را، در هر فرصتی اختصاص به گردش و راهپیمایی در کوهستان داده بود.
سلیم شالوم به جهت علاقمندی به ورزش کوهنوردی در سال 1362 تصمیم به فراگیری و آموزش کوهنوردی، به طور کلاسیک می‌کند. از این رو به عضویت یکی از قدیمی ترین باشگاه های کوهنوردی و اسکی (باشگاه دماوند) تهران در می آید. در سال 1367 موفق می‌شود، دوره کامل سنگ نوردی، برف و یخ نوردی را با موفقیت سپری کند و به عنوان مربی فدراسیون کوهنوردی ایران مسئولیت های مهمی را عهده دار شد.
سلیم شالوم از سال 1370 با جدیت شروع به فراگیری دوره مربی گری کوهنوردی می کند، یک سال بعد به عنوان مربی رسمی سازمان تربیت بدنی و فدراسیون کوهنوردی رسما فعالیت گسترده ای را آغاز می کند. ضمن آنکه عضویت کمیته امداد و نجات فدراسیون را هم می‌پذیرد و همزمان مشغول تدریس به مربیان کوهنوردی در زمینه یخ نوردی، سنگ نوردی، بهمن شناسی، تغذیه، خطرات کوهستان، پوشاک، امداد و نجات، اسکی کوهستان، G.P.S و … می شود.
وی برای اولین بار در تاریخ ورزش کوهنوردی در ایران در زمستان سال 1369 قله دماوند را از مسیر سرداغ به اتفاق یکی از دوستانش فتح نمود و نام خودش را به عنوان گشایش دهنده یک مسیر جدید در دماوند ثبت کرد، ضمن آنکه از سال 1363 بیش از یکصد صعود از 14 جبهه (مسیر) منتهی به دماوند را انجام داده است.
سلیم شالوم طی 25 سال در حرفه کوهنوردی، صعودهای مهمی را در داخل و خارج از ایران نموده است، منجمله صعود یخچال‌های معروف ایران، صعود دیواره‌های بلند آسیا، صعود خط‌الراس های معروف، همچنین عبور از کویرها، غارها و از جنگل های معروف ایران را در کارنامه فعالیت های وی می‌توان نام برد.
ضمن آنکه وی بعضی از این صعودها را به عنوان مسئول راهنمایی کوهنوردان که قصد صعود به قلل مرتفع را داشته اند، همکاری نموده است، همچنین در خیلی از عملیات امداد و نجات شرکت داشته که مهم ترین آن امداد رسانی هنگام وقوع زلزله رودبار در سال 1369 و زلزله بم در سال 1385 می باشد. از دیگر فعالیت های سلیم شالوم، همکاری با شرکت های توریستی در جهت راهنمایی کوهنوردان حرفه ای خارجی در ایران از سال 1370 می باشد.
سلیم شالوم مقالات آموزشی متعددی راجع به کوهنوردی، در بسیاری از نشریات و بولتن‌های ورزشی ایران به چاپ رساند، نیز در سال 1376 با همیاری یکی از دوستانش کتابی تحت عنوان راهنمای صعود به قله های ایران را منتشر نمود که با استقبال بی نظیری روبرو شد، طوری که بیش از 8 بار تجدید چاپ گردید.
اواخز زمستان 1385 سلیم شالوم با حمایت انجمن کلیمیان تهران با همراهی یک گروه 8 نفره از کوهنوردان، نخست عازم کاتماندو پایتخت نپال (در شرق هندوستان منطقه هیمالیا) شدند. سپس به پیش کمپ اورست (basic camp of everest) ایسلند پیک و قله مشهور کالاپاتار، در ارتفاع 5600 متری صعود نمودند و پس از 11 روز از همان مسیر به یوکلا بازگشتند.
سلیم شالوم در سال 2007 به عنوان یک کوهنورد یهودی ایرانی توانست نام خود را در زمره فاتحان هیمالیا ثبت نماید.
پس از این پیروزی و برسی‌های لازمه و کسب تبحر به جهت فتح قله‌ای 8848 متری اورست، در سال 1385 نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، لایحه را تقدیم به مجلس شورای اسلامی داد و خواستار آن شد که از میان ورزشکاران کوهنورد ادیان ایران (یهودیان، مسلمانان شیعه و سنی، آشوریان، زرتشتیان و ارمینیان) تیمی تشکیل شود و برای فتح قله‌ای اورست به هیمالیا اعزام شوند اگر چه این پیشنهاد با استقبال روبرو گردید، ولی به عللی انجام آن به تعویق افتاد.
وی در جولای 2009 به دعوت یکی از دوستانش برای صعود کوه REINIER واقع در شهر سیاتل ، وارد امریکا شد و طی دو روز موفق گردید یکی از سخت ترین کوه های یخچالی امریکا را تسخیر و روی قله آن در ارتفاع 4400 متری پرچم ایران را نصب کند.
او نیز همچنین در تابستان 2011 به همراه یک تیم هشت نفره جهت صعود قله خانتانگیری سردترین کوه جهان ( با دمای 30 درجه سانتی گراد زیر صفر و به ارتفاع 7010 متر) وارد قزاقستان شدند و پس از 26 روز موفق به فتح قله ونصب پرچم ایران بر فرازآن شدند.
سلیم شالوم امیدوار است هرچه زودتر امکاناتی فراهم شود تا وی بتواند به آرزوی دیرینه‌اش که همانا فتح اورست می‌باشد جامعه عمل بپوشاند.

خداوند را از زمین تسبیح بگویید، ای کوه ها و تمام تپه ها
سلیم شالم2007

سلیم شالم در قله ای کالا پاتار در ارتقاع 5600 متری هیمالیا

آرامگاه کوهنورد یهودی Trevor Eric Stokol (آمریکایی) که هنگام صعود در سال 2005 دچار حادثه گردید.
تاریخ عکسبرداری: 2007 همالیا، نپال

سلیم شالم نماینده جامعه کلیمیان ایران، در قله کالاپاتار همالیا – نپال
بهار 2007

سلیم شالم در راه قله ی خانتانگیری واقع در قزاقستان تابستان 2011

سلیم شالم (نفر سوم از راست) در قله ی خانتانگیری واقع در قزاقستان تابستان 2011

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *