ناهید پیرنظر فرزند الیاهو و منیر پیرنظر در 15 آذر 1323 خورشیدی (6 دسامبر 1944 میلادی) در شهر کرمانشاه چشم به جهان گشود. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران در دبستان فردوسی و سپس دبیرستان رضا شاه کبیر گذرانده، لیسانس خود را در رشته ادبیات انگلیس از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، در سال 1344 خورشیدی دریافت نمود. اولین درجۀ فوق لیسانس خود را در سال 1355خورشیدی در رشته تدریس زبان های دوّم با درجۀ ممتاز از دانشکدۀ علوم تربیتی دانشگاه تهران دریافت کرد. پس از آن در آمریکا، دومین فوق لیسانس خود را در سال1377 خورشیدی (1998میلادی)، در رشتۀ ایرانشناسی و درجه دکترای خود را در سال 1383خورشیدی (2004میلادی)، در تاریخ یهود ایران و ادبیات فارسیهود از دانشگاه یو سی اِل اِ (UCLA) تحت نظارت استادانی چون پرفسور حسین ضییایی، پرفسور William Schniedewind وپرفسور آمنون نتصر از دانشگاه عبری اورشلیم دریافت نمود.
ناهید پیرنظر پس از اخذ درجۀ لیسانس در ایران تا زمانیکه برای ادامه تحصیل به آمریکا آمد ( 1355- 1344 خورشیدی برابر با 1976- 1965میلادی)، در مرکز زبانهای خارجی دانشگاه تهران، در دانشکده های ادبیات، هنرهای زیبا، پزشکی، دندانپزشکی، فنّی و علوم به تدریس زبان انگلیسی اشتغال داشت. سابقۀ تدریس او در آمریکا، در دوران دانشجویی با عناوین دستیار استاد و مُدَرِس در دانشگاه یو سی اِل اِ وکالج سانتا مونیکا ادامه یافته، پس از ا خذ درجۀ دکتری، در بخش های ایرانشناسی و تاریخ دانشگاه یو سی اِل اِ همچنان ادامه دارد. ایشان در تابستان سال 1385 خورشیدی (2006میلادی) بنا به دعوت دانشگاه یشوای نیویورک،New York,Yeshiva University به تدریسِ تاریخ و فرهنگ یهودیان ا یران در آن دانشگاه پرداخت.
یکی از اقدامات اولیۀ فرهنگی ناهید پیرنظر، از سال 1379 خورشیدی (2000 میلادی)، تأسیس خانۀ اسناد و نُسَخ فارسیهود در لوس آنجلس میباشد. هدف این بنیادِ غیر انتفاعی، جمع آوری و باز نویسی رونوشت های آثار فارسیهود دریک مرکز است. این نُسَخ که بزبان فارسی و بحروف عبری نوشته شده اند، به حروف فارسیِ نو باز نویسی و با اندک ویراستاری و مقایسه با نسخه های مشابهِ قابلِ دسترس، بتدریج چاپ و در دسترس محققین آیندۀ فارسی زبان و علاقمندان قرار خواهند گرفت.
ناهید پیرنظر به هنگام تحصیل در دبیرستان، از طرف وزارت آموزش و پرورش برگزیده و بمدت یک سال بوسیلۀ بورس تحصیلی آمریکن فیلد سرویس به آمریکا برای تحصیل واخذ دیپلم دبیرستانی فرستاده شد. او پس از بازگشت بایران و پایان دوره لیسانس، علاوه بر تدریس در دانشگاه تهران، در دفتر این بورس در ایران استخدام و جزء کادر آن دستگاه (1351- 1344 خورشیدی) در بخش انتخاب بورسیه های ایرانیِ اعزامی به آمریکا و سرپرستی دانشجویان امریکاییِ مهمان در ایران، خدمت میکرد.
ناهید پیرنظر دوران تحصیلی خود را از دبستان تا دانشگاه، همواره با درجۀ ممتاز گذرانده و بهنگام اخذ درجۀ فوق لیسانس از دانشگاه تهران، با عنوان برجسته ترین دانشجوی دانشکدۀ علوم تربیتی، جایزۀ فرهنگ را از سوی وزارت علوم عالی، از دست پادشاه ایران در جشن آغاز سال تحصیلیِ سال1355خورشیدیِ دانشگاه تهران دریافت نمود.
سابقۀ فعالیت های اجتماعی و فرهنگی او در ایران با عضویت در سازمان دانشجویانِ یهود ابران از سال1342 خورشیدی (1963 میلادی) آغاز و پس از آن در سازمان فارغ التحصیلان همان مرکزدر تهران ادامه یافت. این فعالیت ها در آمریکا، ابتدا با همراهی در بنیان گزاری سازمان با نوان یهود ایرانی در لوس آنجلس (سال 1355 خورشیدی برابر با 1976 میلادی) آغاز شد. سازمانی که ایشان در سه دورۀ دو سا له، ریاست آن را( در سالهای 1980- 1978 و 1990- 1986 میلادی) بعهده داشته، همچنان بعنوان عضو ارشد و مشاور امور فرهنگی و دانشگاهی کماکان در آن بفعالیت مشغول است. از جمله سایر فعالیت های ایشان در آمریکا، عضویت در هیئت اجرایی بنیاد فرهنگی حبیب لوی است. ایشان در این بنیاد سمت های مشاورت امور فرهنگی را از آغاز تأسیس آن سازمان در 1997 میلادی، ریاست بخش فرهنگی و انتشارات را از سال 2004 میلادی و همچنین نظارت بر ویراستاری و چاپ کلیه نوشته های شخصی دکتر حبیب لوی را بر عهده داشته است.
ناهید پیرنظر در آمریکا، همچنین یکی از بنیان گزاران و اعضای اولیّۀ هیئت اجرائیه جامعۀ فارغ التحصیلان، بنام جامعۀ دانشوران و متعاقباً بنیاد جامعۀ دانشوران در فاصله سالهای 1991تا 1998 میلادی بوده است. ایشان در سالهای فعالیت خود در آن گروه، در سمت رابط فرهنگی جامعۀ دانشوران با پرفسور آمنون نتصر، ویراستار سه جلد پژوهشنامۀ “پادیاوند”، در دو جلد اوّل و دوّم این پژوهشنامه، کتاب “زن و شریعت یهود”Women and Jewish Law نوشتۀ راحل بیاله (Rachel Biale) و در جلد سوّم، کتاب “یهودیت زیر سلطۀ ایران” Judaism in Persia’s Shadow, نوشتۀ جان برکویست (Jon L. Berquist) را مختصراً اقتباس و با اضافاتی بدو زبان فارسی و انگلیسی گزا رش نموده است.
ناهید پیر نظر همچنین بکی از اعضای بنیان گزار سازمان غیر سیاسی مذهبی”فرهنگ” Farhang Foundation میباشد . هدف این سازمان که از سال 2008 میلادی در لوس آنجلس تأسیس یافته است، معرفی و ارتقاء فرهنگ ایرانی به نسل دوم ایرانی مقیم آمریکا و غیر ایرانیان است. ایشان در فاصله سالهای 2008 تا 2010 میلادی مقام دبیری هیئت اجرائیه این سازمان را بعهده داشته و در کمیته های منشعب آن کماکان فعالیت دارد.
مسائل مخصوص به زنان بطور اعم، و زنان یهودی ایرانی بطور اَخصّ، همواره گوشه ای از توجّه او را در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در برداشته است. تهیه و چاپ کتاب مصوّرِ ” چهره هایی از سازمان بانوان یهود ایران و سازمان بانوان یهود ایرانی مقیم کالیفرنیای جنوبی” به دو زبان فارسی و انگلیسی، در سال 2000 میلادی، همچنین فعالیت های ایشان در مورد قوانین طلاق در آیین یهودی که گِت خوانده میشود، نمودار این علاقه و توجّه است. ناهید پیرنظر در این راه با مراجعه به مراجع مذهبی اُرتُدکس یهودی آمریکایی، وکلای متخصص در این امر، همچنین ربانوت ابرانی در لوس آنجلس و با همکاری سازمان ایما در نیویورک، همواره سعی در راه یابی ترمیمِ قانون طلاق و دستیابی به یک عدالت همه جانبه که حقوق زنان در آن رعایت شود نموده است. در این راه ایشان تحت لوای سازمان بانوان یهودی ایرانی، نشست های دسته جمعی و سمینارهای گوناگونی با دعوت و شرکت رؤسای بیت دین اُرتُدکس آمریکایی، ربانوت ابرانی،وکلای متخصص و نمایندۀ نیویورک ترتیب داده است. تهیۀ ویژه نامه ای به سردبیری ایشان از سوی سازمان بانوان یهودی ایرانی بنام “راه حلّی برای طلاق شرعی، ،گِت و عَگونا” در بهار سال 2006 میلادی، نمونۀ دیگری از توجه او به حقوق زنان است.
شرکت او در کنفرانس های بین المللی و انتشار مقالات علمی ایشان در مورد موضوعات فرهنگی و اجتماعی در نشریات انگلیسی زبانIrano-Judaica وEncyclopedia on Jews in the Islamic World و نشریات فرهنگیِ فارسی زبان از جمله فصل نامه های ایرانشناسی، رَه آورد، شوفارِ لوس آنجلس و چشم اَنداز نمودار تحقیقات علمی وفعالیت های اجتماعی او است. ناهید پیرنظر در سال 1977 میلادی با همسرش جفری اُبرمَن، وکیلِ دادگستری، ازدواج نموده، ثمرۀ این ازدواج دو فرزند بنام های شیرین و یاسمن است که بترتیب مددکار اجتماعی و وکیل دادگستری میباشند.