یدیدیا آذر احیان در سال 1310 خورشیدی در یک خانواده متدین و روحانی در شهر سنندج چشم به جهان گشود. پدر ایشان حاخام یقوتیعل از علمای به نام سنندج به شمار می رفت که مدت ها مسئولیت رهبری دینی جامعه یهودیان استان کردستان را به عهده داشت.
یدیدیا تحصیلات ابتدایی را در مدرسه آلیانس و متوسط را در دبیرستان شاهپور سنندج به پایان رساند. نیز از طفولیت در محضر پدرش به فراگیری اصول شریعت و آیین یهود، توراه، میشنا، گمارا و دیگر مدارج عالیه فقه پرداخت.
وی در سال 1329 جهت ادامه تحصیلات عالیه به تهران آمد و پس از گذرانیدن کنکور به دانشگاه راه یافت و در سال 1335 موفق به اخذ فوق لیسانس در دو رشته ادبیات فارسی و روانشناسی کودک گردید.
ضمن آنکه اوقات فراغت خود را در محضر هاراو هلوی در یشیوای اوتصر هتورا مشغول به آموزش عمیق توراه و دیگر کتب مذهبی شد.
یدیدیا آذر احیان پس از فراغت از تحصیل، بلافاصله به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد و پس از یکسال با سمت دبیری به عنوان ریاست مدارس آلیانس به زادگاه خویش مراجعه نمود و بیش از یازده سال در نقاط محروم کردستان و استان مرکزی به تدریس علوم دینی و زبان عبری اشتغال داشت وی در سال 1348 خورشیدی به تهران مراجعه نمود و به عنوان ناظم مدرسه اتفاق مشغول به خدمت گردید.
یدیدیا آذر احیان، اولین فعالیت اجتماعی فرهنگی خود را با تاسیس فرهنگسرای خلوتص هداتی آغاز نمود سپس مسئولیت بخش علیا در استان مرکزی عهده دار شد. همچنین در دهه 1358 به واسطه نشان دادن فعالیت های پر ثمر اجتماعی توانست به انجمن کلیمیان تهران راه یابد. دیری نپائید جهت سرو سامان دادن به کنیساها، ابتدا در تهران اقدام به تاسیس شورای عالی کنیسا نمود. سپس در سال 1360 با حفظ سمت دبیری مسئولیت بت دین انجمن کلیمیان تهران به وی واگذار گردید.
یدیدیا آذر احیان در سال 1338 خورشیدی با همسر خویش خانم یافا عزیز ازدواج کرد. حاصل این پیوند دو دختر و یک پسر می باشند.
وی در سال 1363 به جهت ادامه تحصیلات علوم فقه و شریعات مذهبی به اورشلیم عزیمت نمود و پس از دوره دو ساله موفق به اخذ ربانوت از یشیوای عالی هاراو هاراشی رمت گن و هاراو یهودا و شپیزای گردید که با تائید راو اعظم یروشلیم ریشون لیصیون هاراو الیاهو مردخای انجام گرفت سپس مدت سه سال با سمت مدیریت ارشد کشروت یروشلیم انجام وظیفه نمود.
هاراو یدیدیا آذر احیان در سال 1986 میلادی به همراه خانواده اش به نیویورک مهاجرت نمود. یکسال بعد وی به سمت راو کنیسای سفارادیکMANHATAN SOCIETY منصوب گردید، سپس به عضویت شورای عالی ربانیم امریکا که اعضای آن نوزده نفر می باشند درآمد.
در سال 1997 بنابر پیشنهاد وی و موافقت و ابلاغ رسمی هاراو مردخای الیاهو ریشون لیصیون راو عظم یروشالیم و همیاری هاراو الیاهو بن حییم اقدام به تاسیس بت دین سفارادی نیویورک نمودند ضمن آنکه در بدو تاسیس وی شخصا مدتی را با سمت دبیر کل این بت دین انجام وظیفه نمود.
علاوه بر آن وی به عضویت در Z.A.J.F ، R.C.A و فدراسیون سفارادیم آمریکا پذیرفته شد و مسئولیت های خطیری به وی محول گردید.
هاراو یدیدیا آذر احیان با وجود مشغله فراوان و مسئولیت های اجتماعی در امور فرهنگی فعالیتی چشمگیر از خود نشان داده است.
بسیاری از نوشتارها و مقالات وی در زمینه دینی و اجتماعی در نشریه ها و مجلات فارسی زبان امریکا منتشر می گردد.
همچنین بسیاری از سخنرانی های عرفانی وی از رسانه های فارسی زبان دنیا پخش می شود.
از دیگر فعالیت وی شرکت در سمینارهای مذهبی، سخنرانی در کنیسا و سازمان های یهودی را می توان نام برد. همچنین تالیفاتی مهم حول محور مسائل دینی و اجتماعی که عبارتند از:
1- نیایش قوم یهود: ترجمه کامل صیدور و تفیلای روزانه
2- تفسیر و ترجمه تهیلیم: کتاب مزامیر داوید
3- شرعیات دین یهود: ترجمه ی کتاب شولخان عاروخ، مشتمل بر دستورات و قوانین مذهبی یهود
4- میتصووت هارامبام: اوامر و نواهی مندرج در توراه به روال ربی موشه میموند
5- پنج مگیلوت: مجموعه ای از پنج کتاب در یک جلد که عبارتند از غزل های سلیمان – سرگذشت روت – مرائی ارمیای نبی – کتاب فلسفی سلیمان نبی – سرگذشت استر.
6- پیام زندگی: تفسیر پاراشاهای توراه، منطبق با مسائل روز جامعه