راو داوید شوفط harav David Shofet

هاراو داوید شوفط فرزند ارشد حاخام یدیدیا شوفط (مرجع دینی یهودیان ایران) در سال 1939 در شهر کاشان چشم به جهان گشود.
وی به هنگام طفولیت، تحت نظر پدرش شروع به فراگیری مقدمات و اصول شریعت و آئین یهودی پرداخت. اواخر جنگ جهانی دوم شش سال بیش نداشت که خانواده اش به تهران کوچ نمودند. داوید شوفط تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدرسه کوروش به پایان رسانید. ضمن آنکه همانند اجدادش به جرگه روحانیت پیوسته بود و به فعالیت های مذهبی و اجتماعی عشق می ورزید. با وجود آنکه می توانست در دیگر رشته های دانشگاهی تحصیل نماید، جهت تحصیلات عالیه عازم اورشلیم شد و با موفقیت در سال1965 در رشته علوم الهیات، تاریخ و فلسفه یهود از دانشگاه برایلال فارغ التحصیل گردید. سپس بعد از گذراندن امتحانات لازم ، پایان نامه علوم فقهی ( ربانوت ) خود را از”هاروا شالم میزراخی” عضو ارشد شورای دادگاه عالی اورشلیم که ریاست آن با “هاراوعوبدیا یوسف بود” ، دریافت نمودپس از مراجعت به تهران، فعالیت های خویش را در راستای علوم دینی، با سخنرانی در کنیساها و سازمان های یهودی به ویژه سازمان دانشجویان یهود آغاز نمود.
راو داوید شوفط بعنوان یکی از اولین ربانوت ایرانی جهت احیا آیین یهودیت در جامعه ایران تلاش پرثمری را آغاز کرد. ابتدا اقدام به انتشار جزوات مذهبی و سپس اقدام به انتشار اولین اثر نوشتاری خود تحت عنوان “نتیجه سقوط اورشلیم و اثرات آن بر تاریخ یهود” نمود.
در سال 1973 انجمن کلیمیان تهران جهت هماهنگ کردن آموزش علوم دینی در مدارس یهود، از وی به عنوان مشاور فرهنگی و دینی دعوت به همکاری نمود و این فرصتی بود که راو داوید بتواند با تشکیل کلاس های عبری برای خردسالان و جوانان که از امکانات فراگیری عبری محروم بودند و یا در مدارس غیر یهودی تحصیل می کردند، بتوانند در ساعات فراغت از این کلاسها استفاده کنند. ضمن آنکه با همیاری انجمن کلیمیان برای ارتباط هرچه بیشتر اقشار جامعه با مراکز فرهنگی اقدام به انتشار ماهنامه و نشریه های آموزشی راجع به موعدیم و دیگر مناسبت های یهود نمود.
همزمان مرحوم عزیزاله برجیس برای ترجمه تورا به فارسی با تشکیل دو تیم از مترجمین نخبه و باسواد از راو داوید جهت نظارت و سرپرستی تیم مترجمین دعوت بعمل آورد. پس از پایان ترجمه و آماده شدن جهت بررسی نهایی و چاپ در سال 1979 به دلایلی انتشار آن به تعویق افتاد.
از دیگر فعالیت های وی شرکت در سمینارهای مذهبی، سخنرانی در کنیساها، بحث و گفتگو با مقامات و شخصیت های روحانی دیگر مذاهب و نیز مصاحبه با دیگر رسانه های خبری ایران میتوان نام برد.
راو داوید در سال 1975 با دختری به نام پولین از خانواده نتن الی ازدواج نمود، حاصل این پیوند دو دختر و یک پسر میباشد.
راو داوید در سال 1979 تهران را ترک نمود و چندی بعد به اتفاق خانواده اش به شهر لوس آنجلس مهاجرت نمود. از همان ابتدا همراه با پدرش حاخام یدیدیا شوفط به خدمات فرهنگی و اجتماعی مشغول گردیدند. دیری نپایید با همیاری خیرخواهانه افرادی در جامعه، اقدام به تاسیس کنیسا نصح ایسرائل نمود و متعاقب آن در اولین فرصت اقدام به تشکیل کلاس های عبری نمود و برای توسعه آن بعنوان یک آکادمی و یا فرهنگسرا تلاش پیگیر و بی امانی را انجام داد.

در سال 2001 با انتقال مجتمع فرهنگی نصح به مکان دیگر، یکی از بزرگترین فرهنگسرای مذهبی جامعه یهودیان ایرانی در امریکا شکل گرفت. راو داوید در راستای فعالیت های اجتماعی به موازات آن فعالیت های فرهنگی خود را دنبال می نمود. در سال 1980 اولین اثر خود را در غربت (لوس آنجلس) با نام “زندگینامه هارامبام (ربی مشه بن میمون)” به چاپ رسانید. سه سال بعد با همکاری مراد حکمت کتاب “گنجینه هایی از یهودیت” را به چاپ رسانید و در سال 1999 کتاب “هگادا” را پرمحتواتر و نفیس تر تجدید چاپ کرد. در سال 2004 با همیاری انتشارات نصح کتاب “حیه نصح (زندگی جاودانی)” را منتشر نمود. در سال 2006 کتاب “سلیحوت ساراوهیلل” را ترجمه و به نگارش درآورد.
در سال 2005 با درگذشت حاخام یدیدیا شوفط، جامعه یهودیان ایرانی مقیم لوس آنجلس راو داوید شوفط را بعنوان مرجع تقلید و رهبر مذهبی یهودیان ایرانی برگزیدند.
در دسامبر 2008 در ضیافت حنوکا در کاخ سفید آقای جورج بوش رئیس جمهور ایالات متحده امریکا هاراو داوید شوفط را به پاس خدمات ارزنده فرهنگی و ارائه مدیریت صحیح در رهبری مذهبی جامعه، مورد تحسین و تشویق قرار داد. از دیگر خدمات “راو داوید شوفط “مشارکت در تاسیس و راه اندازی بنیاد های فرهنگی در لس آنجلس می باشد . منجمله ، بنیاد حاخام شوفط در سال 2006 ، بنیاد ایرانی هارامبام در سال 2011 ، نیز همچنین بنیاد آمنون نتصر در سال 2012 ، که در مقام عضو هیت مدیره ،حضوری فعال از خود بنمایش گذاشته است
بدون تردید ، نقش “راو داوید شوفط “به عنوان یک رهبر مذهبی طی سالها خدمت در بسط فرهنگی و آموزش شریعت یهود به جامعه ای (ایرانیان یهودی) با قدمت تاریخی 2700 ساله ، بسیار شایسته و در خور توجه بوده .
او همواره با هدایت معنوی ، مدیریت فرایض ایمانی و تحکیم همبستگی های اجتماعی به ویژه به نسل جوان ( در غربت به رغم دشواری ها و نگرانی از یک آینده ای نامعلوم ) کوشیده تا در راستای حفظ فرهنگ و سنت های دینی ، نیز همچنین در انجام و هدایت جامعه بازده مثبتی از خود بجای گذارد .
او با مشخصات بارز یک رهبر مذهبی با ویژگی های خاص ، چون تواضع و فروتنی ، قدرت سخنوری ، دوستی و مهر با یکایک افراد جامعه از هر گرایشی، هر طبقه اجتماعی و اقتصادی و گروه سنی موفق بوده و توانسته دین خود را به همکیشانش ابراز کند .
از این رو ، در جون 2015 از طرف سازمان فرهنگی نصح در مقام سپاسگزاری از ” هاراو داوید شوفط ” به پاس 35 سال خدمت شایسته و ارزشمند به جامعه ایرانیان یهودی به ویژه در سرزمین بیگانه (آمریکا) . با حضور جمع کثیری از شخصیت های مذهبی ، فرهیختگان ، مدیران سازمانهای فرهنگی و اجتماعی و دیگر خیراندیشان جامعه ، در مرکز فرهنگی نصح همایشی برگزار گردید و با تقدیم تقدیرنامه ، با شایستگی از او تجلیل به عمل آمد .
همزمان ، ده ها تقدیرنامه و لوح سپاس از دیگر رهبران دینی ، دولتمردان شخصیت های فرهیخته ، سازمانهای فرهنگی ، اجتماعی و دینی از دیگر شهرهای آمریکا و سایر کشورهای جهان ، برای این شخصیت فرهیخته ارسال گردید .

 

حضور راو داوید شوفط رهبر مذهبی یهودیان ایرانی مقیم امریکا در کاخ سفید به دعوت جورج دابلیو بوش

         چهل وسومین رئیس جمهور ایالات متحده امریکا بمناسبت « روز حقوق بشر »

  واشینگتن  2007    میلادی  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *