الیاهو بن حییم در سال 1321 خورشیدی (1941 میلادی) در سرزمین مقدس چشم به جهان گشود. پدرش صالح حییم اف از مهاجرین ایرانی الاصل همدان بود که در هجده سالگی به سرزمین مقدس مهاجرت نمود ، او سال ها به عنوان ویراستار در یک روزنامه انگلیسی زبان مشغول به کار بود، مادر الیاهو بن حییم از نسل سفارادی های اسپانیا بود که از سه نسل گذشته در اورشلیم مقیم بوده اند.
الیاهو بن حییم تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در یشیوای (پورات یوسف) در سن پانزده سالگی، دو سال زودتر از موعد مقرر به پایان رساند. سپس پس از هجده ماه در سال 1958 موفق گردید تحصیلات عالیه را در رشته علوم مذهبی به پایان برساند (همان مؤسسه علوم عالی که ربای عوبدیا یوسف راو اعظم سابق سفارادی ها، از آنجا فارغ التحصیل شده بود) و گواهی پایان تحصیلی( سمیخا ) خود را از دست مراجع روحانی آن زمان (ربای عزرا آتیا) و (ربای یعکوب آدس) دریافت نمود.
ربای الیاهو بن حییم به جهت داشتن نبوغ و استعداد در شریعت و علوم دینی یهود به عنوان شالیخ (کارشناس مذهبی) به تدریس پرداخت. وی همچنین در سال های 1967 الی 1975 بیش از هفت سال مسئولیت یشیوای «یروشالییم همتیوتا» را عهده دار بود.
ربای بن حییم در سال 1975 میلادی در راستای فعالیت های فرهنگی و عام المنفعه از طرف مؤسسه سخنوت برای تدریس علوم دینی و آموزش زبان عبری به دانش آموزان یهودی در مدارس اوتصر هتورا رهسپار ایران شد، ضمن حضور در کنیسای لیویان تهران، از وی دعوت به خواندن تفیلای موصاف انجام گرفت و چون نوایی زیبا از خود نشان داد، مورد توجه اعضاء و مسئولین کنیسا قرار گرفت.
عبدالرحیم اعتصامی، رئیس هیأت مدیره کنیسای خراسانی ها، از ایشان رسماً دعوت نمود که پس از خاتمه کارهای ساختمانی و گشایش کنیسای خراسانی ها، ایشان بعنوان خزان در خدمت انجمن خراسانی ها قرار گیرد.
ربای بن حییم در سال 1354 خورشیدی (1976 میلادی) با همسرش به نام “ادنا” از خانواده داوودی (اهل خوانسار) پیوند زناشویی بست ماحصل این ازدواج سه فرزند پسر و دو دختر می باشد. در سال 1357 خورشیدی(1979 میلادی) پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، ربای بن حییم از مسئولیت های محوله و سمت خود کناره گیری نمود و به اتفاق خانواده اش به زادگاهش بازگشت و بلافاصله مشغول به تدریس کتاب مقدس (توراه) و دیگر علوم مذهبی شد، ضمن آنکه در هر فرصتی کمک به مهاجرین ایرانی را در رأس فعالیت های خود قرار داد. پس از شکل گیری انجمن خراسانی ها در نیویورک و تأسیس کنیسای “شعره طووا” مجدداً توسط رئیس هیأت مدیره انجمن خراسانی ها (عبدالرحیم اعتصامی) از ربای بن حییم دعوت گردید تا به آمریکا مهاجرت نماید و با سمت ربای در جامعه مشهدی مشغول به خدمت شود.
ربای الیاهو بن حییم در سال 1981 میلادی به ایالات متحده آمریکا مهاجرت نمود، پس از ورود به نیویورک با سمت رهبر مذهبی جامعه مشهدی های مقیم نیویورک در کنیسای” شعره طووا “واقع در کیوگاردن کوئینز عهده دار مسئولیت شد. هاراو الیاهو بن حییم علاوه بر خدمت به جامعه ی مشهدی ها، سرپرستی یشوای علوم عالی یهود بت اهرون را در منطقه کوئینز عهده دار می باشد، همچنین سمت “آوبت دین” ریاست عالیه یا قاضی دادگاه شرع یهود را نیز برای جوامع سفارادی شرق آمریکا در نیویورک، به وی محول شده است (این دادگاه در صورت لزوم به همه موارد دعاوی مالی، مذهبی، اجتماعی و خانوادگی جوامع سفارادی به ویژه جامعه ایرانی شرق آمریکا رسیدگی می نماید). ناگفته نماند، بسیاری از ربانیم سفارادی گواهینامه ربانوت ( سمیخا ) خود را از هاراو بن حییم دریافت نموده اند. ضمناً ایشان در یشوای دانشگاه ” یشیوای یونیورسیتی “نیویورک، یکی از معروف ترین و معتبرترین دانشکده های علوم مذهبی مشغول به تدریس می باشد، ضمن آنکه برای اولین بار در یکصد سال گذشته، در مقام یک ربای سفارادی، مسئولیت ریاست سفارادی این دانشگاه به ایشان محول شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.