نام کتاب : سرگذشت ربی عقیوا
تألیف : راو م.لهمن
ترجمه : حاخام مُشه زرگری
ناشر : سازمان دینی و فرهنگی میراث
تاریخ چاپ : 5759 عبری اورشلیم
تعداد صفحات : 279 صفحه
موضوع: تاریخی – مذهبی
بنام خداوند یکتا و بی همتا که همه چیز از آن او و در ید قدرت بیکرانش است. و به ما این توانایی را ارزانی داشته تا کتابی دیگر در اختیار دوستداران و دانشجویان معنویات یهود قرار دهیم .
کتابی که در دست دارید ، زندگینامه ی یکی از دانشمندان بنه اسرائیل بنام «ربی عقیوا» است که پیرامون فراز و نشیب زندگی مقدس او و همسر فداکارش «راحل» نگاشته شده است. نویسنده ی این کتاب « راو م.لهمن» وقایع پس از خرابی معبد مقدس و رویدادهای آن ایام تلخ را با زندگی و تلاش حخامیم آن زمان در هم آمیخته که چگونه در روشن نگه داشتن مشعل یهودیت و تورای مقدس تلاش میکرده اند. خصوصاً رویدادهای زندگی «ربی عقیوا» که در این فصل جایگزین شده اند. همچون مروارید های گرانبها به این وقایع تاریخی جلوه ای زیبنده میبخشند. و امروز ما ثمرات آن از خود گذشتگی ها را مشاهده می کنیم که با وجود آن وقایع دردناک و کوبنده هنوز هم نور تورا روشنگر چشمان ما قوم اسرائیل هست و خواهد بود.
«ربی عقیوا» نامی که بارها در مباحث علمی یهود ذکر گشته و می شود. تا سخنان پند آمیز وی آویزه گوشها باشند و قوانین مقدس تورا که از زبان وی گفته شده اند ، مورد بحث و تحصیل عالمان و دانشجویان قرار گیرند.
«ربی عقیوا» شخصیتی که با پشتکار ، اراده و از جان گذشتگی اش زندگی خود را دگرگون ساخت. در حالیکه همت و فداکاری همسر وفادارش «راحل» ، وی را در این راه مقدس هر چه بیشتر سوق میدادند تا دیده های بنه اسرائیل را با انوار پرفروزش تورای آسمانی روشن سازد.
«ربی عقیوا» تسلی دهنده ی قلبها، پس از ویرانی معبد مقدس : بِت همّیقداش!
«ربی عقیوا» آموزگار و الگوی زنده از پشتکار و اراده در آموزش وتحصیل تورا ، حتی در دشوارترین مراحل زندگی، طی مقابله با مشکلات زندگی که بر سر راه هر دانشجوی تورا قرار می گیرند تا پیشرفت وی در راه مقدس را دشوار سازند.
واکنون این موقعیت طلایی را در دست داریم که با مرور کلمات این کتاب، هرچه بیشتر با این چهره مقدس آشنا گردیم.
و اما جای بسیار دارد که از مترجمان کتاب ، جناب«حاخام مُشه زرگری» تشکر فراوان نماییم ،که ساعات بسیار با ارزشی را صرف ترجمه ی این کتاب با ارزش نموده اند، تا زیوری نو به گنجینه ی پر گهر فرهنگ یهودیان ایران اضافه گردد. و همچنین علاقمندان فرهنگ فارسی یهود، بیش از بیش با این فصل آموزنده آشنا گردند.