نام کتاب: گنجینههای هفطارا
تدوین: یوسف ستارهشناس
طراحی جلد: یوسف ستارهشناس
ویرایش اول: تهران 1380
ویرایش دوم: تهران 1388
تعداد صفحات :230
موضوع : مذهبی
مجموعهای که پیش روی شماست، نشان از سیر پرفراز و نشیب تاریخ بنیاسرائیل در بیش از سه هزار سال پیش دارد و رسالهها و نوشتههای بهجا مانده از آن دوران که «هفطارا» نام دارند، گواه این سخن است و آن، رهاورد ایستادگی و دسترنج کسانی است که با سختیها و دشواریهای بسیار از هیچ تلاشی برای اهدافشان که ترویج یکتاپرستی و رهنمونی گمراهان بشر بشر بوده است، دست برنداشتهاند.ی ژرفای معانی و مفاهیم آن بوده که همواره کمبود و گونهای کاستی، بهویژه در محیط کنیسا و هنگام خواندن آن، برای مؤلف سالها در قالب پرسشهای بسیار مطرح بوده است. گرچه دیر هنگامی است که از خواندن هفطارا در روزهای شبات در اجتماع کنیسا میگذرد، کمتر دیده شده که دربارة هفطارای هفته؛ ترویج، تفسیر، معنا و مفهوم آن، توضیحی به زبان فارسی داده شود. البته جای گله نیست و شاید سبب آن، ناآگاهی مؤلف به زبان عبری باشد.
همین وی را واداشت تا با گردآوری ترجمه 54 بخش از هفطارای شبات، 28 بخش از هفطارای موعدیم، ایام ویژه و نیز آوردن گواهی درباره فلسفة هفطارا و قانون خواندن آن، گام مثبتی در بالندگی و شکوفایی فرهنگ و افزایش آگهی جامعه در این زمینه انجام دهد.
انجام چنان مجموعهای با نبودن فرصت و امکان کافی دشوار میآمد؛ ولی علاقه به خدمت، مولف را واداشت که مشکلات را پذیرا گشته و به خواست خدا تا آنجا که در توانش بوده، به طور شایستهای فرجام دهد. در تدوین این مجموعه چنانچه کاستیهایی دیده شد، امید که منت نهاده و با نمودن لغزشها به عنایت نگریسته، به زبان اصلاح و ارشاد، یادآورید.
یوسف ستارهشناس به حکم حقشناسی، ذکر این حقیقت را وظیفه خود دانسته که در تدوین کتاب از ترجمههای شیوا و صحیح استادان گرانمایه به ویژه اسحاق دیلمانی و نیز مرحوم هاراو موسی زرگری و ماشاا… داوود رحمانپور بهرهمند شده که اگر زحمات ایشان نبود، این مجموعه ناممکن میبود. نیز نگاهی به کتاب مقدس فاضلخوانی داشته است و از آقای دکتر رامین ستارهشناس و آقای مهندس آرش آبایی با رهنمونهای ارزنده خویش بذل نظر نمودهاند کمان امتنان را دارد.
بهویژه سرکار خانم النا لاویان را که در ویرایش، حک، تصحیح و بازنگری این نگارش یاری داشت و از هیچ تلاشی دریغ نکرد، درود و سپاس بسیار میدارد. سال 1388 با همیاری انتشارات انجمن کلیمیان ایران کتاب گنجینه های هفطارا با جلدی بسیار نفیس، برای دومین بار منتشر گردید ، و مورد استقبال قرار گرفت.
فهرست کتاب:
عناوین اصلی:
هفطارا و فلسفه آن
گزیده ای از قوانین خواندن هفطارا
هفطاراهای موعدیم :
روز دوم پِسَح
روز هفتم پِسَح
روز هشتم پِسَح
شَبات میان پِسَح
روز اول شاووعوت
دوم شاووعوت
روز اول روش هَشانا
روز دوم روش هَشانا
صبح روز کیپور
مینحا یا عصر کیپور
روز اول سوکوت
روز دوم سوکوت
شَبات میان سوکوت
سیمحا تورا
هفطاراهای ایام ویژه :
صبح نهم آو
عصر نهم آو
شبات و روش حودِش
شَبات، آدینه روش حودِش
شَبات اول حنوکا
شَبات دوم حَنوکا
شَبات زاخور
شَبات پارا
شَبات هَحودِش
شَبات گادول، بزرگ
شَبات شووا
هفطاراهای شباتها :
برشیت
نوح
لخ لخا
ویرا
تولدوت
حی سارا
ویصه
وییشلخ
ویشو
میقص
وییگش
ویحی
شِموت
وائرا
بو
بشَلح
ییترو
میشپاطیم
تِروما
تِصَوه
کی تیسا
وَیَقهل
بقوده
وَییقرا
صَو
شمینی
تَزریَع
مِصوراع
اَحَره موت
قِدوشیم
اِمور
بهَرسینای
بحوقوتَی
بَمیدبار
ناسو
بِهَعَلوتخا
شِلَخ لِخا
قورَح
حوقَت
بالاق
پینحاس
مَطوت
مَسعِی
دِواریم
وائِتحَنَن
عِقِو
رِئه
شوفطیم
کی تِصِه
کی تاوو
نیصاویم
وَیِلِخ
هَئَزینو
وِزوت هَبِراخا