نام کتاب : از دنیایی که دیگر نیست
نام مؤلف : اسرائیل سینگر
مترجم : ب . بی نیاز داریوش
انتشارات : بنیاد جامعه دانشوران
تاریخ چاپ : 1998 – 354 صفحه
موضوع: ادبیات – داستانی
ادبیات در فرهنگ یهود از جایگاه و منزلت والایی برخوردار است . بنحوی که اغلب مراسم و فرائض مذهبی قوم یهود با خواندن متونی که با نثری بدیع و ادبی نوشته شده اجرا می شوند . و این نسخ و کتب از آثار شگفت انگیز و شاهکارهای ابدی ادبیات جهان محسوب می گردد .
بنیاد جامعه ی دانشـوران طی 12 سال فعـالیت های خود و با توجه به اهداف اصلی و اساسنـامه بنیاد و با آگاهی از اهمیت و نقش ادبیات در سـاختار فرهنگ یهود همواه خود را موظف دانسته که در اشاعه ی فرهنگ و نشر آثار ادبی یهود در زمینه های مختلف کوشا باشد و چاپ و انتشار کتاب« از دنیای دیگر نیست» از سری کتب آشنایی با «ادبیات داستانی یهود» نمایانگر توجه خاص این بنیاد به فرهنگ و ادب یهود می باشد .
در این کتاب ، اسرائیل سینگر ، خاطرات دوران جوانی اش را در شهرستان کوچکی در لهستان بازگو می کند: از پدر اهل مطالعه اش می گوید که حتی در فقر و فلاکت هم دست از خوش بینی اش بر نمی داشت ؛ از مادر واقع بین و اهل عملش می گوید ؛ و از عمه ها، خاله ها، پیشه وران و مغازه داران. او از دریچه ی چشـم بچه ای در حال رشد ولی با هنر نویسنده ای کارکشته به توصیف می پردازد و در این رهـگذر ، محله ی یهـودی نشینی آفریده می شود : دنیایی که مشخصه ی بارز آن نظام خشک سلسله مراتبی است که زیر یوغ رسوم انعطاف ناپذیر مذهب کهن قرار گرفته است. سینگر از این زندگی فروتنانه، مذهبی، صلح جویانه و حاصل رنج و زحمت که برای بچه ها زندگی ای با سـعادت و پـربار بود ، از دنیایی که دیگر وجود ندارد _ زیرا به طرز بی رحمانه ای نابود شده است_ بدون جار و جنجال احساسی،حتی با شعف گزارش می دهد. و درعین حال به خوبی آگاه است که این دنیا برای همیشه از بین رفته است.
اسرائیل یوشع سینگر در سال 1883 در بیلگورای لهستان متولد شد و در سال 1944 در نیویورک در گذشت. برادر جوانترش، اسحاق باش ویس سینگر که برنده ی جایزه ی ادبی نوبل در سال 1987 شد از او به عنوان «استاد» خود نام برد . اسـرائیل سینگر کار ادبی خود را در لهستان با خبرنگاری برای یک روزنامه ی نیویورکی به نام Jewish Daily Forward آغاز کرد. او در سال 1933 به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد . رمان« برادران آشکنازی» یکی از کارهای دیگر اوست .