نام کتاب : تاریخ معاصر(تاریخ یهودیان مشهد)
تألیف : امیر کهن
ناشر: کمیته میراث و تاریخ جامعه مشهدی
سال انتشار: 2007 نیویورک
تعداد صفحات: 630 صفحه
موضوع: تاریخی

کتاب تاریخ جامعه ی مشهدی بخشی از تاریخ یهودو یادگاری از سنت ها و زندگی جامعه ی ماست که به آرامی به فراموشی سپرده می شود و در آتیه فقط می توان این آثار را در سینه ی تاریخ جستجو کرد.
هر بار که این کتاب را می خوانیم با مطالب تازه ای ازگذشته ها و تاریخ قومی و خانوادگی مان آشنا می شویم . فرزندان ما باید از تاریخ گذشته پدرانشان آگاه باشند ولی آنها به علل مختلف از جمله عدم آشنائی به زبان فارسی و زندگی در فرهنگ جدید که با نسل قبل تفاوت های بسیار دارد از تاریخ جا معه ی خود دور افتاده اند و احتمالا در مقابل سنت های جامعه بی تفاوت خواهند شد چون هرگز زجرجدا شدن از آب و خاک و و طن و مهاجرت را احساس نکرده اند . تضاد و اختلاف فرهنگها ارزش های اجتماعی را تغییر داده و موجب شکافی بین نسل ها گردیده است.ولی عادلانه نیست که ارزش های والای گذشتگان و مردمان جامعه مان راکه با تاریخ و فرهنگ و زندگی جوانان ارتباط مستقیم دارد. از دسترسی آنها و آیندگان دور نگهداریم . بهمین دلائل ترجمه ی انگلیسی این سند الزامی بنظر می رسد.
پروفسور ایرج لاله زاری در یک سخنرانی اظهار می دارد که بر طبق نوشته های تاریخ در اطراف بیت همیقداش دوم پنج دروازه وجود داشته وبر سر در یکی از آنها تخت جمشید آثار دوران کورش کبیر حک شده بود. علت آنرا از علما یهود که برای بازساری خانه ی خدا از بابل و ایران زمین به آنجا رفته بودند. سئوال کردند. آنها جواب دادند:((این نقش را براین دروازه حک می کنیم تا آیندگان بدانند ما از کجا آمده ایم .))
در دنیای امروز که کشورها بی در و دروازه است. فقط مطالب مندرج درکتابها قادر به بازگوئی حقایق و اصالت انسانهاست. لازم و شایسته است که فرزندان ما از اصلیت خود با اطلاع باشند و نباید این آخرین فرصت رااز دست بدهیم . برای اولین بار به دنبال گالوت سخت گذشته، تمام عوامل آزادی از جمله آزادی قلم و نیروی پژوهشگری در اختیارجامعه قرار گرفته است. بااستناد از منابع مختلف می توانیم به تاریخ جامعه مان دسترسی پیدا کنیم . در چنین شرایطی هیچ بهانه ای برای شانه خالی کردن از این مسئولیت قابل قبول نیست . نباید فکر کنیم که تاریخ جهان با ما شروع شده و با ما خاتمه می یابد. آنچه امروز به رشته ی نگارش در آیند، تاریخ آینده خواهد بود. اگر امروز تمام اعمال انجام شده و فعالیت های جامعه به ثبت برسد. آگاهی از تاریخ گذشته برای آیندگان پی ریزی خواهد شد.
دریغ از وقایعی که در گذشته ها اتفاق افتاده و هرگز از آنها ذکری نشده و در جائی ثبت نگردیده است چون زندگی هر فرد یک صفحه از تاریخ است . در این کتاب بامطالعه ی نظریات مستشرقین و تاریخ نویسان جوامع دیگر از روش زندگی و گذشته افراد جامعه خودمان آگاه شده و با ارزشهای والای پدرانمان که به رشته ی تحریر در آمده آشنا می شویم .
کتاب تاریخ یهودیان مشهد شامل 21 فصل در 640 صفحه شامل مراحل ورود به نیویورک برپائی مجموعه شعره طووا-تشکیل کمیته های بانوان و کمیته تلمود تو را و تنظیم کتاب ت ل فین جماعتی- بنای خانه سالمندان هر تصلیا- گروه والدین جوان- اساسنامه انجمن مرکزی- مینیان های شیراخداشا- کلبه – مجموعه مشهدی جوئیش سنترو کنیسای شعره شالوم و مجموعه جوانان – شعره طووای گریت نک محیط فرهنگی نیویورک- روابط جامعه مشهدی نیویورک و کادر خدماتی و مصاحبه با سران جماعت و آداب و رسوم جامعه مشهدی در نیویورک و صدها عکس از جوانان و فعالیتهای اجتماعی جامعه مشهدی نیویورک زینت بخش این کتاب نفیس گردیده است .

کمیته میراث و تاریخ جامعه مشهدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *