تنها و چشم براه
خانه پیران خرداد 1342

طبق آمار منتشره کشورهای صنعتی و پیشرفته، امید به زندگی و طول عمر در تمام دنیا رو به فزونی است و این حق تمام سالمندان است که در دوران بازنشستگی، باقی مانده عمر خود را به طور مطلوب سپری کنند.
بدین منظور در شهرهای بزرگ دنیا مراکز ایجاد شده که صرفا هدفشان فقط نگاهداری از نظر سن (سالمندان) نمی‌باشد بلکه نگاهداری همراه با توان بخشی می‌باشد.
تاریخ تاسیس سرای سالمندان یهود مربوط به اوایل دهه 1360 خورشیدی است.
اگرچه بیش از آن، این نهاد اختصاص یافته بود به مرکزی جهت نگاهداری مستمندان یهودی و اشخاص بی سرپناه، به عبارتی نوانخانه ای بود که بعدها از اشخاص سالخورده و بی سرپرست هم نگهداری می‌کرد. آنچه که محسوس بود وضعیت مناسبی هم نداشت.
برای سر و سامان دادن به بی سامانی های این مرکز، در سال 1342 انجمن بانوان کلیمی هاتف با همت تنی چند از اشخاص خیراندیش جامعه این نهاد را رسما با نام خانه پیران ثبت و تاسیس نمود.
خانه پیران در سال های اولیه فعالیت، به خاطر عدم آگاهی جامعه از اهداف این مرکز و نیز کمبود امکانات بهداشتی آن طور که باید و شاید مورد توجه و استقبال قرار نگرفت. و فقط سالخوردگانی به آنجا آورده می‌شدند که یا نگهداری از آنان در منزل مشکل آفرین بود و نیاز مبرم به مراقبت‌های ویژه داشتند و یا اینکه تنها و بی‌سرپرست بودند. کمبود مراجعه کننده و هزینه‌های بالا باعث گردید به مرور از نظر پیشرفت و سازماندهی کمتر مورد توجه و رسیدگی مسئولین قرار گیرد.
سال 1357 پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران و مهاجرت خیلی از مسئولین جامعه، وضعیت این نهاد روز به روز نابسامان تر و آشفته تر از گذشته شکل می گرفت، ضمن آنکه مشکلات هم رو به فزونی بود، تقلیل و کمبود کادر پزشکی مجرب هم به نوعی مزید بر علت شده بود.
سازمان بهزیستی مکررا اخطارهای در جهت رفع 23 مورد اشکالات مهم را گوشزد می‌کرد. در آخرین اخطار، خواستار آن شده بود که در صورت عدم اجرای موردهای ذکر شده و رعایت اصول پاکیزگی در محیط خانه پیران، اقدام به تعطیلی آن نهاد خواهد نمود.
در سال 1361 از طرف کانون خیرخواه کمک هایی درجهت بهبودی این وضع با سرپرستی گاد نعیم انجام گرفت، ولی ظاهرا به نظر نمی‌رسید.
یک سال بعد با تصمیم آقای دکتر الیاسی ریاست انجمن کلیمیان، هیئتی مرکب از 9 نفر به عنوان هیئت امنا خانه پیران (به سرپرستی مشترک گاد نعیم و خانم صغرا کاردان) تشکیل گردید تا موقعیت این نهاد را با 8 پرسنل و باقیمانده 35 نفر از اشخاص سالخورده و بی سرپرست بهبود بخشند. ناگفته نماند مرحوم خانم صغرا کاردان سال‌ها مسئولیت خانه پیران را عهده دار بود. اولین اقدام به عمل آمده توسط هیئت امنا، تغییر نام خانه پیران به سرای سالمندان یهود بود. سپس به پاکسازی و زیباسازی محیط خارج نمودند. وسایل تخت خواب و البسه های کهنه و قدیم، ترمیم و مرمت ساختمانی، نقاشی سنگ کاری دیوارکشی، تعویض کلی سرویس های بهداشتی و حمام و توالت، ایجاد فضایی سبز و گل‌کاری و گلخانه ایجاد رختشوخانه و آشپزخانه مدرن، شوفاژ خانه و همچنین فراهم آوردن تمام امکانات مدرن خرید هفتاد سری تخت خواب و سرویس خواب، یخچال، تلویزیون و دیگر سرویس‌های لازمه و بالاخره اقدام به استخدام پرسنل جدید و متخصص و پرستار مجرب برای سه شیفت (به طور شبانه روز) در سرای سالمندان یهود بود.
در حال حاضر این مرکز وظیفه انسانی بزرگی را انجام می‌دهد و در مقایسه با دیگر نهادهای مشابه در ایران به جهت حمایت از سالمندان و تحقق بخشیدن به یک زندگی سالم و مطلوب برای سالمندان، از اهمیت و اعتبار ویژه‌ای بر خوردار شده است. آنچه که محسوس است سعی شده تمام برنامه‌ها منطبق با استاندارد سازمان بهداشت جهانی انجام گیرد. به ویژه در بخش روانشناسی بالینی سالمندان به کارهای سرگرم کننده مثل نقاشی، مجسمه سازی، کتابخوانی، شنیدن موزیک و فیلم مشغول خواهند شد. در بخش فیزیوتراپی ورزش های لازم جهت تحرک در سالمندان ایجاد می شود. همچنین مسئولین بخش مددکاری روزانه با گردش دادن در محیط پارک و موظف نمودن به دید و بازدید خانواده در تعطیلات در محیط سرا و یا در منزل باعث ایجاد احساس رضایت روحی و روانی و جسمی و اجتماعی در سالمندان می‌شوند.
در بخش پرستاری با مراقبت های دائمی با گرفتن مرتب فشار خون، کنترل وزن و سایز دستورات پزشکی حفظ سلامتی سالمندان به نحوه احسن انجام می گیرد.
یکی از مهم ترین قسمت ها بخش تغذیه می باشد و سعی شده با در نظر گرفتن میزان کالری لازم جهت اشخاص سالمند، به ویژه در بعضی از پذیرش ها دیده شده، در اثر عدم توجه خانواده ها، سالمندان دچار سوءتغذیه بوده و همین سالمندان را مبتلا به زخم بستر می نماید. با کمک کارشناس مواد غذایی از این امر جلوگیری به عمل می آید. در مورد شستشوی لباس ها و البسه نهایت دقت انجام می‌گیرد و از مواد شیمیایی زیاد اجتناب می شود. در هفته دوبار سالمندان حمام و تعویض لباس و ملافه می شوند البته در مواقع لازم این تعویض به هرمقدار لازم دفعات انجام می شود.
تا قبل از سال 1348 سیاست نگاهداری از سالمندان به عنوان فقط نگاهداری از نظر سنی بوده، از این سال به بعد سرای سالمندان یهود، اولین مرکز بود (در ایران) که طبق استاندارد و بهداشت جهانی، سیاست نگاهداری را همراه با توان بخشی انجام داد. طی دهه 1380 سرای سالمندان یهود مفتخر به دریافت چندین تشویق‌نامه و تقدیرنامه، لوح سپاس از سازمان های بهداشتی و بهزیستی کشور شده است.
در سال 1385 از طرف سازمان بهزیستی به عنوان کسب رتبه اول و درجه ممتاز لوح سپاس به این مرکز اهدا شده است.
در سال 1387 از طرف سازمان بهزیستی تهران به جهت کسب درجه یک ممتاز، تقدیرنامه ای به سرای سالمندان یهود تقدیم گردید.
در حال حاضر سرای سالمندان یهود، پذیرای 70 نفر سالمندان یهود می باشد، اگرچه گنجایش این سرا 80 نفر می باشد ولی مسئولین درنظر دارند در آتیه ظرفیت آن را افزایش دهند. تعداد پرسنل مشغول به کار در این سرا 42 نفر می باشند. مدیر مسئول آقای گاد نعیم همراه 4 پزشک، 2 پزشک دائم، دکتر منوچهر الیاسی و دکتر ارسطو بدیعی و مسئول فنی خانم داورپناه کارشناس فیزیوتراپی است و از سال 1367 به استخدام این مرکز درآمد. در سال 1369 به واسطه داشتن شایستگی و جدیت در انجام وظیفه از طرف هیئت امنای سرا مسئولیت سرپرستی آسایشگاه به وی محول شد.
خانم داور پناه بر این باور است:
برای کسب موفقیت در این امر خطیر فقط باید سالمندان را درک نمود
بدون عشق و تحمل و داشتن روحیه سازگاری با مسائل سالمندان این امر امکان پذیر نخواهد بود
در حال حاضر سرای سالمندان یهود ایران وظیفه انسانی بزرگی را انجام می‌دهد و در میان دیگر سازمان های مشابه در ایران و به جهت حمایت از سالمندان، اهمیت و اعتبار زیادی پیدا کرده است، خصوصا در مورد بیماران سالخورده و ناتوان.
مسئولین سرای سالمندان یهود، مرام سازمان بهداشت جهانی را سرلوحه وظایف خویش قرارداده و بر این باورند:
برنامه ریزی و هزینه کردن برای سالمندان را باید سرمایه گذاری ماندگار و جاویدانی دانست.

نمای سردر ورودی خانه پیران تابستان 1365

سردر ورودی سرای سالمندان پاییز 137

سردر ورودی سرای سالمندان تابستان 1384

محوطه ورودی (سمت غرب)

محوطه ورودی ساختمان اداری پاییز 1374

سردر ورودی ساختمان اداری

محوطه پارک سرای سالمندان پاییز 1376

سخنرانی آقای گاد نعیم در مراسم جشن سوکا 1379

مراسم جشن سوکا 1379
از راست به چپ: آقای دکتر الیاسی- خانم شمیان – آقای گاد نعیم – آقای وفامنصوری – جناب حاخام اوریل داویدی مرجع کلیمیان- آقای طالع همدانی – آقای هارون یشایایی

سالخورده ای در سرای سالمندان تابستان 1376

دیوار لوح یاد بود تابستان 1384

لوح سپاس در پارک سرای سالمندان
تابستان 1384

مسولین سرای سالمندان:
آقایان منوچهر سر افراز ، گاد نعیم، اسکندر میکاییل
تابستان 1384

اطاق خواب عمومی سالمندان

سالن غذا خوری هنگام صرف عصرانه

نمای غربی محوطه پارک
تابستان 1384

اوقات فراقت

نود دومین سالگرد تولد نصرت خانم

بدون شرح

به پاس خدمت ارزنده و زحمات هوق العاده مرحوم گاد نعیم جهت رفاه سالمندان ، این قسمت به نما بوستان نعیم نامگذاری می شود. روانش شاد و یادش گرامی باد
1389 ( در ساگرد اول فوت ایشان)

یاد بود

لوح یادمان و تقدیر

نمای جنوبی پارک

نمای جنوب شرقی پارک ( پشت ساختمان دفتری)

مسولین سرای سالمندان: آقای وفا منصوری، خانم داورپناه آقای منوچهر سرفراز، آقای گاد نعیم، خانم اختر شیرازی و خانم دکتر معرفی
تابستان 1376

زمان فراغت و گفتگو

سالن توانبخشی

معاینه سالمندان، توسط پزشک کشیک

عیادت دوستی از دوست دیگر

مراقبت و نگاهداری از مادر بزرگ
تابستان 1375

معاینه هفتگی سالمندان توسط پزشک لاهیجانی

نمایی از پارک سرای سالمندان

مراقبت مادر از مادر بزرگ

دعا و نیایش ، خلوتی با خدا
تابستان 1370

جمع دوستان قدیمی در سرای سالمندان
بهار 1386

جمع دوستان قدیمی در سرا ی سالمندان
بهار 1386

آشپزخانه سرای سالمندان تابستان 1386

صرف نهار در پارک سرای سالمندان
بهار 1386

صرف نهار در پارک سرای سالمندان
بهار 1386

کارکنان بخش پرستاری سرای سالمندان تابستان 2014

کارکنان آشپزخانه سرای سالمندان تابستان 2014

سرای سالمندان تابستان 2014

سرای سالمندان تابستان 2014

بخش فیزوتراپی سرای سالمندان تابستان 2014

کارمندان بخش اداری سرای سالمندان تابستان 2014

دردفتر کار مدیریت سرای سامندان تابستان 2014

جلسه مسئولین سرای سالمندان تابستان 2014
خانم فرح داورپناه ، منوچهر سرفراز ، اسکندر میکائیل و مهران ساسانی فرد

پیری و ناتوانی ، حاصل یک عمر زحمت

خانه پیران خرداد 1342

موی سفید ، صبر انتظار، سکوت و تعمق
خانه پیران خرداد 1342

خسته از بازی های زندگی
خانه پیران خرداد 1342

خسته از زندگی، خواب یا بی خبری
خانه پیران خرداد 1342

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.