سلیمان ساسون در سال 1324 شمسی (1945 قمری) در یک خانواده هنرپرور یهودی در شهر اصفهان پا به عرصه وجود نهاد.
پدرش نیسان ساسون، یکی از هنرمندان منبت کار در جامعه یهود به شمار می رفت که با توجه و علاقه به توسعه شغل هنریش با خدمت گرفتن استاد حاج مصور الملک در امر هنر منیاتور هم ، توانست تولیدات کارگاه خودش را فراسوی مرزهای اروپا برساند و گامی مثبت در صادرات صنایع دستی مینیاتور ایران بردارد.
سلیمان ساسون تحصیلات متوسط را در دبیرستان ادب با اخذ دیپلم ریاضی در اصفهان به پایان رسانید. سپس برای تحصیلات عالیه در رشته معماری دانشگاه تهران رهسپار تهران شد. وی در سال 1349 ش. موفق به اخذ فوق لیسانس در رشته معماری (آرشیتکت) از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد.
بلافاصله پس از فارغ التحصیل شدن، در دفتر کارخانه ذوب آهن اصفهان در پخش طراحی استخدام و با قبول مسئولیتهای مشارکت در طراحی پروژههای اداری و صنعتی کارخانجات را، در استخدام شهرداری اصفهان قرار گرفت.
مهندس سلیمان ساسون از سال 1351 ش. به عنوان طراح پارکها و میادین و نیز مدیر مسئول طراحی بسیاری از پارکهای حاشیه زاینده رود از جمله پارک ساحلی زاینده رود ، پارک آینه خانه (بین سی و سه پل و پل خواجو) و پارک سعدی را عهده دار گردید.
دو سال بعد از طرف شهرداری اصفهان، وی به عنوان رئیس شهرسازی و معاونت فنی شهرداری مرکز اصفهان پذیرفته شد و مسئولیت در صدور کلیه پروانه ها ساختمانی و امور تفکیک اراضی و دیگر موارد مربوط به امور شهرسازی شهر اصفهان به وی محول گردید.
مهندس سلیمان ساسون در اواخر 1355ش. به جهت زیر بارنرفتن دستورات خلاف بر موازین شهرسازی توسط استاندار وقت مستعفی گردید.
سال 1357 پس از وقوع انقلاب اسلامی به عضویت کانون کارشناسان رسمی دادگستری اصفهان پذیرفته شد و به عنوان تنها عضو اقلیتهای مذهبی در کانون، در رشته راه و ساختمان و امور شهرسازی در حیطه کارشناسی رسمی دادگستری مشغول به فعالیت گردید.
از سال 1372 ش. وی به دعوت دانشگاه آزاد اصفهان دعوت به همکاری جهت تدریس در رشته معماری شد. همچنین چند سالی هم در دانشگاه هنر اصفهان در رشته معماری مشغول به تدریس شد.
ضمن آنکه در رابطه با پروژه های معماری، نیز دفتر شخصی خودش مسئولیت کارهای ساختمانی زیادی با کاربری مسکونی، تجاری و فرهنگی را در شهر اصفهان طراحی و نظارت نمود.
سابقه فعالیت هنری مهندس ساسون مربوط می شود به دوران خردسالی ، دوازده سال پیش نداشت که اولین بار استعداد و توانایی خودش را در امر نقاشی در مدرسه به نمایش گذاشت، البته تنها مشوق و راهنمای وی در خانواده خواهر بزرگترش بود که او هم نقاشی می کرد و به هنر نقاشی عشق می ورزید و همین امر باعث گردید که سلیمان نوجوان در آغاز بیشتر کارهای نقاشی شده خواهرش را الگو قرار دهد .
وی در دهه 1340 برای اولین بار در مسابقات هنری مدارس اصفهان شرکت نمود و رتبه اول را به دست آورد و سپس با حضور در مسابقات سرتاسری مدارس ایران، یک بار در رشته آبرنگ و بار دیگر در رشته رنگ روغن صاحب مقام شد.
سبک انتخابی وی در ابتدا ناتورالیسم بود و مدرن ، بعدها سبک هنرهای که رنگ بوم ایرانی داشت ،منظره و طبیعت و نیز اسطوره ها هم کم و بیش به آن اضافه گردید .
سلیمان ساسون در دوران دانشجویی پس از فارغ التحصیل شدن در رشته معماری، همواره به موازات فعالیت های بیشتر اوقات خود را به خلق آثار هنری نقاشی گذرانید.
ضمن آنکه بعدها با الهام گرفتن از نهادهای فرهنگی و دینی یهودیت (تورا، حروف الفبای عربی ، منورا، شوفار و …) و با بهره گیری از نمادهای اسطوره ای ایران باستان سبک جدیدی را ابداع نمود و در قالب سورآلیست بیش از یک دهه آثار نقاشی زیادی را با همین سبک به تصویر کشاند .
اما به جهت استفاده زیاد مواد شیمیایی تمیز در این امر ، باعث ایجاد صدمات تنفسی برای وی شده بود، و می رفت که سلامت وی را به خطر بی اندازد لذا اجباراً خلق این آثار را رها و یا به حداقل رسانید.
مهندس سلیمان ساسون از سال 1342 ش. طی 48 سال فعالیت با خلق آثار نقاشی زیاد در چندین سبک متفاوت و نیز شرکت در بیش از 35 نمایشگاه داخلی و بین المللی ، توانست موفقیت های چشمگیری را برای خود کسب کند وی نیز امروز به عنوان یک نقاش یهودی جایگاه ویژه ای را در بین نقاشان هنرمند اصفهان دارا می باشد.
همچنین در گالری شخصی خودش با نام گالری هشت بهشت در اصفهان ، به طور دایم نه تنها بعضی از آثارش را به نمایش گذاشته است بلکه هر از گاهی آثار دیگر هنرمندان اصفهان به نمایش گذاشته می شود.
مهندس سلیمان ساسون در سال 1358 ش. با همسرش سوفیا پژند ازدواج نمود، حاصل این پیوند دو فرزند پسر میباشد.
ضمن آنکه وی با عضویت در انجمن هنرمندان نقاش در اصفهان از سال 1382 الی 1385 شمسی در هیئت مدیره این انجمن فعالیت می کرد.
مهندس سلیمان ساسون در راستای فعالیت های اجتماعی از سال 1364 تا 1372 ش. با هیئت مدیره این انجمن تلاشهای پرثمری را به انجام رسانید، که مهم ترین آن دیوارکشی و محصور ساختن ، قبرستان و زیارتگاه تاریخی سارح بت آشر می باشد.
ضمن آنکه یکبار در سال 1350 ش. بازسازی و بار دیگر در سال 1362 ش. مسئولیت طراحی و نظارت ساخت مجموعه فرهنگی و سالن جشنها و اجتماعات ، در جوار کنیسا کتر داوید هم بعهده وی گذاشته شد. همچنین در سال 1383 مسئولیت ، طراحی و نظارت کنیسای کترداوید اصفهان به وی محول گردید.

مصاحبه با استاد سلیمان ساسون توسطه تلویزیون اصفهان ، برنامه یک شهر ضیافت
مرداد ماه 1393خورشیدیjuly 2014

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.