برای جستجو نام و زیارت قبورا های بهشتیه تهران (خاوران) روی این قسمت کلیک کنید.

یهودیان ایران در طول حیات خود در ایران به منظور رعایت موازین شرعی به ویژه در امور متوفیات و كفن و دفن، گورستان های خاصی را تحت نظارت مسئولین جامعه با رعایت آداب و رسوم یهودیان ایران احداث كرده اند. ناگفته نماند، پراكندگی جوامع یهودی با توجه به پراكندگی در سراسر جهان و تاثیرپذیری آنان از فرهنگ محیط خود در نحوه انجام مراسم سوگواری (شخصی یا به مناسبت های دینی) تفاوت هایی در اجرای جزئیات این آداب به وجود آورده، اما در شهرهای یهودی نشین ایران این تفاوت ها حتی از گذشته های دور بسیار اندك و قابل اغماض بوده است.

گورستان بهشتیه به عنوان چهارمین گورستان اختصاصی یهودیان تهران در سال 1315 خورشیدی برابر با 5696 عبری و 1936 میلادی در منطقه جنوب تهران (جاده خراسان) واقع در اراضی «سلیمانیه»تاسیس گردید.
معمار اولیه آن شخصی به نام «بدانسكی» از روسیله و عملیات اجرایی آن توسط مرحوم جهانگیر بنایان و با همكاری لقمان میكائیل، داود القانایان به عنوان مسئولین و نیز همیاری یوسف هندیزاده و اسحق نوبهار انجام گرفت.

بهشتیه تهران یا بهشیه خاوران چهارمین گورستان كلیمیان تهران بعد از گورستان های خیابان سپه (در عصر كریمخان زند سال 1135 تا 1250 خورشیدی برابر با 5506 تا 5629 عبری)، گورستان سه راه دانگی در كوی كلیمیان و گورستان خیابان مازندران (در عصر ناصرالدین شاه قاجار سال 1250 تا 1315 خورشیدی برابر 5629 تا 5696 عبری) می باشد كه دارای ارزش های دینی و اهمیت ویژه تاریخی در میان تمامی یهودیان ایرانی می باشد. این مجتمع با وسعت هفتادهزار و نهصد و پنج متر مربع مشتمل بر آرامگاه های مشاهیر جامعه یهودی منجمله استادان سلیمان حئیم مولف فرهنگ نامه های دوزبانه، طالع همدانی (شاعر ملی یهود)، ژانت كهن صدق (قهرمان دومیدانی ایران)، شموئل حئیم، حاخام حئیم موره، عزیز دانش راد، دكتر منوچهر نیكروز (نماینده یهودیان در مجلس)، مرتضی یافه یار دیرینه و خدمتگزار بهشتیه و شهیدان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و … می باشد.
آرامگاه مادام استر و مشهدی ها از جمله آرامگاه های اختصاصی این مجموعه را تشكیل می دهد.

نكته قابل توجه در این گورستان قطعه یهودیان لهستانی است. این قطعه محل دفن یهودیان لهستانی است كه به خاطر حفظ جان خود در زمان جنگ جهانی دوم به ایران پناهنده شده بودند.

این گورستان دارای یك سالن اجتماعات بوده كه در سال 1383 توسط انجمن كلیمیان تهران بازسازی گردید و ضمن انجام كارهای ساختمانی، در زیر سالن اجتماعات آب انباری كشف گردید، كه با بازسازی آن مسئولین تصمیم به ایجاد یك موزه مختص به نمونه های از سنگ های قدیمی قبورهای موجود در سرتاسر نقاط ایران را دارند.

برای زیارت دیگر قبورا های بهشتیه تهران (خاوران) روی این قسمت کیلیک کنید

تصاویر چهره های ماندگار
شخصیت های فرهیخته و خیراندیش یهودیان ایرانی که با حفظ ارزش های انسانی و نیز فداکاری در احیاء و بهینه ساختن جامعه ای نوین و والا نقش بسزائی از خود بجای گذاشته اند روحشان شاد و یادشان گرامی باد

جهت مشاهده و جستجو قبوراها بر روی دکمه رو به رو کلیک کنید.




کمک های شما

سایت 7Dorim یک مرکز مطالعات و پژوهشهاي فرهنگي مستقل و غیر انتفاعی است بدون تردید این هدف بدون همیاری و همکاری مادی و معنوی شما میسر نخواهد شد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.