منوچهر الیاسی در سال 1320 خورشیدی در یک خانواده یهودی در شهر سنندج دیده به جهان گشود. زمان تولد وی مصادف شده بود با اوج جنگ جهانی دوم و نیز تبعید رضاشاه از ایران.
جد مادری منوچهر الیاسی، آقا رحمیم آشوری از خیراندیشان و رئیس انجمن سنندج به شمار می‌رفت.
وی تحصیلات ابتدایی و نیمه اول متوسطه را در مدرسه اتحاد (آلیانس) و نیمه دوم متوسطه را در دبیرستان شاهپور به پایان رسانید، سپس در سال 1338 پس از موفقیت در امتحان ورودی دانشگاه (کنکور) توانست به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران راه‌یابد و در سال 1345 موفق به اخذ دکترای طب عمومی گردید و بلافاصله به عنوان پزشک سپاهی بهداشت وارد خدمت ارتش شد. پس از پایان خدمت نظام، در ادامه تحصیلات، وی در سال 1352 توانست مدرک تخصصی خود را در رشته طب داخلی از دانشکده پزشکی دانشگاه ملی (شهید بهشتی) دریافت نماید.
منوچهر الیاسی فعالیت‌های اجتماعی خود را از سال 1338 با عضویت در سازمان دانشجویان یهود ایران آغاز نمود و تا پایان تحصیلات دانشگاهی، همگام با سایر دانشجویان همکیش، فعالیت گسترده‌ای را در این راستا انجام داد. ضمن‌آنکه در دوران تحصیلات دانشگاهی با قبول عضویت در جبهه ملی دوم، همانند دیگر دانشجویان مبارز، در بیشتر فعالیت‌های مبارزاتی فعالیت می‌نمود. سال 1357 با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی دگرگون و ابعاد دیگری به خودگرفت. آغاز مبارزات مردمی و شکل گیری جریانات انقلاب در جامعه یهودیان ایران بی‌تاثیر نماند. همین امر باعث گردید وی و تعداد دیگر از افراد جامعه، جامعه روشنفکران یهود را بنیان نهادند.
دکتر منوچهر الیاسی به عنوان یکی از موسسین جامعه روشنفکران توانست، در طول چهارده سال فعالیت، به موازات دیگر اعضاء نقش بسیار مثبتی را از خود نشان دهد.
پس از برگزاری انتخابات انجمن کلیمیان در سال 1362، هیئت‌مدیره انجمن، منوچهر الیاسی را به عنوان ریاست انجمن برگزید و مسئولیتی خطیر را در آن دوران انقلاب و جنگ تحمیلی به وی واگذار نمود.
دکتر منوچهر الیاسی در راستای فعالیت‌های اجتماعی، از سال 1359 به عضویت هیئت‌مدیره بیمارستان دکتر سپیر درآمد و مدت 20 سال در این سمت فعالیت چشمگیری از خود ارائه نمود.
وی در سال 1375 با کسب اکثریت آرای به عنوان نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی، دوره پنجم انتخاب گردید و پس از تشکیل مجلس وی به عنوان منشی کمیسیون، نیز عضو کمیسیون بهداشت مجلس انتخاب گردید.
از زمره فعالیت‌های وی، طی مدت نمایندگی در مجلس شورای اسلامی می‌توان شرکت در کنگره بهداشت جهانی سازمان ملل در سوئیس در سال 1387 خورشیدی و نیز تقدیم لایحه به اتفاق دیگر نمایندگان اقلیت‌های دینی جهت مسئله دیه اقلیت‌ها و شرکت در بسیاری از سمینارهای داخلی و بین‌المللی نام برد، ضمن‌آنکه دوران نمایندگی دکتر منوچهر الیاسی مصادف شده بود با دستگیری سیزده نفر از یهودیان شیراز، به اتهام جاسوسی که با پی‌گیری و درایت وی و همیاری دیگر اعضاء هیئت‌مدیره انجمن کلیمیان، توانست نقش به سزایی در بخشودگی و آزادی آنان از زندان ایفا کند.
دکتر منوچهر الیاسی در سال 1352 با دختری به نام فلورا از خانواده توکلی ازدواج نمود. حاصل این پیوند سه فرزند (یک پسر و دو دختر) می‌باشد. با وجودآنکه دکتر منوچهر الیاسی با بیش از چهل سال طبابت دوران بازنشستگی را طی می‌کند، ولی کماکان به عنوان پزشک متخصص داخلی در بیمارستان دکتر سپیر مشغول به کار می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.