انسان هیچگاه بدون ایمان نزیسته است و دنیا فارغ از علم نبوده است و خدا حقیقتی است برفراز گیتی و محیط ب زمین و زمان. هرچه هست از هستی اوست، خط و نشان، خرد و کلان از آن حقیقت متعال میباشد. هر بودی نمود اوست و هر آهنگی، سرودی به یاد او، هر علمی زبانی است گویا که آدمی بداند چگونه با آن حقیقت یگانه سخن بگوید.
احساسات، افکار متفاوت و تلاش های صادقانه دریک راستا در خروش بوده اند برای قرب به آن گوهر آسمانی و آن میسر نخواهد بود مگر با داشتن ایمان قوی و خلوص نیت یا به عبارتی با یک فرهنگ الهی.
یهودیت در طوفان بزرگ حوادث تاریخ به صرف توسل به نیروی ایمان خویش زنده ماند و طی بیش از سه هزار سال با اقوامی زیست که روزگاری در رده ابرقدرت های تاریخ سیاسی و نظامی خود بوده اند. در سیر این دوران یهودیت به هیچ سلاحی، سپری و سپاهی و بی هیچ کاخی، دژی و استحکامات نظامی با اقوامی می زیست که چکاچک سلاح هایشان و عظمت نبردهای آنها جهان قدیم را در می نوردید. تاریخ خود گواه است که چگونه توسط بابلیان به پراکندگی و اسارت رفتند. در تنگنای مُضر فرهنگی و آسیب رسان جامعه هلنی (یونانیان) زیستند، در زیر فشارهای دژخیمان امپراطوری روم استقامت نمودند، در تعصبات دیگران به رشد فرهنگی خود ادامه دادند و خود را از اعماق سیاهی قرون وسطی (رنسانس) به روشنایی کشانیدند. ضربات ددمنشانه بی وقفه از شرق و غرب همانند تازیانه های نفس گیر بر کالبد یهودیت فرود می آمد گویی آنتی سمیتیزم خود یک فرهنگ است. جنایت های دهشتناک نازیها با آن اردوگاه های بیگاری و کوره های آدم سوزی آشویتس و هولوکاست، رفتار اهانت آمیز فاشیست ها، تفکرات مرتجعین سیه دل دیگر مذاهب و گروه هایی که همواره طی تاریخ دنیا شاهد ظهور و سقوط شان بوده و هست.
بسیاری از قضاوتها و عملکردهای مغرضانه دولتمردان و حتی قشریون، نهایت غرق نمودن در معضل آسیمیلاسیون نه تنها نتوانست خدشه بر فرهنگ یهودیت و رسالتش وارد سازد بلکه در این مسیر پرفراز و نشیب منسجم تر از گذشته همانند فولادی آبدیده بیش از آنکه تحت تاثیر آن سیطره فرهنگی تمدنها قرارگیرد، آنان را با فرهنگ اصیل و غنی یهودیت متاثر ساخت.
امروزه دیگر آن تمدنهای ملحد منهدم شده اند آداب و رسوم، خط و زبانشان منسوخ شده است حتی نامشان هم از صفحه تاریخ زدوده شده است و شاید فقط بعنوان یک آثار تاریخی و فرهنگی متعلق به دوران باستان آنهم به شکل چندین طومار پاره و سنگ نبشه های شکسته را بتوان در میان دیگر اشیاء کهنه و قدیمی در ویترین موزه های جهان مشاهده نمود.
امروز یهودیت حساس ترین دوران تاریخ خود را سپری میکند و بر این امر واقف است که دیگر غفلت جایز نیست زندگی تجربه های لازم را به او آموخته آن هم با بهایی سنگین، دوران پراکندگی رو به پایان است جایی هم برای تازیانه خوردن ندارد و بایستی به وظیفه خودش عمل کند و این رسالت را که از پدرانش میراث گرفته به سرمنزل حقیقت برساند.
سایت 7dorim تلاشی است صمیمانه برای پیوند راههای مختلفی که رو به ایجاد ارتباطی گسترده و پویاتر فرهنگی در راستای تعالی و انتشار افکار ما و شما حتی آنهایی که در دیگر نقاط دنیا (گالوت) پراکنده اند. از این رو کوشیده ایم از این سایت به عنوان پل ارتباطی به منظور ترویج اهداف ذکر شده و تحقق بخشیدن به آرمانهای والای فرهنگی تعاملی سازنده داشته باشیم و برای نور بخشیدن به اذهان تشنه شما حامیان فرهنگ غنی یهود به این حرکت روح تازه ای بدمیم.
یوسف ستاره شناس
همکاران
یوسف ستاره شناس
یوسف ستاره شناس در جولای 1952 در تهران متولد شد. پس از پایان تحصیلات خود در رشته طراحی صنعتی در دفتر طراحی یک کارخانه ماشین سازی مشغول به کار شد. نخستین اثر خود را در سال 1971 به نام «ماشین های راهسازی» به نگارش در آورد. سال 1981 کتاب دیگری تحت عنوان «از غارها تا کامپیوتر» را به چاپ رسانید.
ضمن آنکه، تحقیق و مطالعات مورد علاقه خود را که همان عرفان، تاریخ و نجوم بود، گسترش داد. علاوه بر تالیف کتاب، مقالاتی را به نشریه سازمان پژوهش علمی ایران و دیگر نشریه های علمی ارائه می نمود، بعدها همکاری خود را با نشریه بینا (ارگان انجمن کلیمیان تهران) با ارائه مقالات اجتماعی و تاریخی آغاز نمود. وی نیز با استفاده از خلاقیت و استعداد ویژه و نبوغ طراحی اش چند اثر هنری و تجسمی هم خلق نمود.
در سال 1998 کتابی تحت عنوان «اصول نقشه کشی و طراحی قالب» را تالیف نمود و بر طی قراردادی آن را به یک سازمان نشر دانشگاهی واگذار نمود. یک سال بعد اولین اثر غیر مهندسی با نام «انطباق لحظه ها» مشتمل بر تاریخ تقویم و نجوم را به نگارش در آورد. همزمان کتاب دیگری با نام «گنجینه های هفطارا» را که اثری تفسیری تاریخی و فلسفی است، چاپ نمود. سپس «شکوفه های احساس» کتابی دیگر مشتمل بر اشعار نو (از سروده های خود وی) و نیز داستان های کوتاه را آماده چاپ کرد.
وی پس از سال ها دوری، در سال 2001 برای ملحق شدن به خانواده اش به آمریکا مهاجرت کرد. دیری نپائید که با ارائه چندین مقاله به مجلات فارسی زبان لس آنجلس، همکاری فرهنگی خود را از سر گرفت. ضمن آنکه هر سال تقویم چهارگانه (شمسی – قمری – میلادی – عبری) را برای ایرانیان مقیم آمریکا تدوین می کند.
یوسف ستاره شناس برای گسترش فعالیت های فرهنگی، به ویژه در ارتباط با یهودیان ایرانی پراکنده در نقاط جهان، اوایل سال 2007 طی یک سفر پژوهشی که به تهران انجام داده بود، با کمک جمعی از دوستانش وب سایت 7dorim را راه اندازی کرد.
دیری نپایید به منظور حفظ سنتها، آداب رسوم یهودیت و اشاعه و ترویج میراث های فرهنگی، مرکز پژوهش و مطالعات یهودیان ایران را تاسیس نمود، همان سال با همیاری انتشارات انجمن کلیمیان ایران، ویرایش دوم گنجینه های هفطارا را با جلدی بسیار نفیس منتشر کرد.
نیز همچنین سال 2009 برای پربار نمودن سایت 7dorim دیگر آثار خودش که آماده چاپ نموده بود. «نجوم قبل از تکنولوژی» ، «تاریخ و تاریخ سازان» و کتابی ترجمه به زبان انگلیسی به نام synchronization را که حاصل سالها مطالعه و تحقیق می باشد، مطالب آن را به صورت دیجیتالی بر روی سایت 7dorim قرار داد.
یوسف ستاره شناس در نظر دارد در همین راستا، سایت 7dorim را نه تنها به بزرگترین پایگاه فرهنگی و پژوهشی مبدل کند. بلکه به عنوان شناسنامه ی یهودیان ایرانی، به طور مستند در نماد تاریخ شفاهی یهودیان ضبط و ثبت نماید و در دسترس فرهیختگان جهان و علاقمندان به تاریخ و فرهنگ ایرانیان یهودی قرار دهد
ویژه نامه ها
یادداشت ها
تماس با ما
برای ایجاد این مجموعه تمام تلاش خود را به کار بسته ایم تا بهترین را به شما تقدیم کنیم. و مسلما خود را بی نیاز از راهنمایی شما دانش پژوهان ، اندیشمندان و متفکرین نمی دانیم. زیرا در این راه ، مسولیت خطیری را عهده دار شدیم و برای ادامه و گسترش این سایت نیاز به یاری شما عزیزان داریم.
سردبیر: یوسف ستاره شناس
مدیر روابط عمومی: آرش آبایی
تماس با ما: [email protected]
آدرس (لس آنجلس): 16750 Ventura Blvd Encino, CA 91436
آدرس ( تهران): صندوق پستی 5874-14155
کمک های شما
سایت 7Dorim یک مرکز مطالعات و پژوهشهاي فرهنگي مستقل و غیر انتفاعی است بدون تردید این هدف بدون همیاری و همکاری مادی و معنوی شما میسر نخواهد شد.