مهدی (ماشیح) حریری طلوع در سال 1304 خورشیدی در یک خانواده یهودی متدین و ثروتمند در شهر مشهد چشم به جهان گشود.
زمان تولد وی مصادف شده بود با آغاز شکل گیری سلطنت پهلوی و همچنین ایجاد آزادی های نسبی برای جامعه یهودیان ایران. پدرش ابراهیم آقا حریری طلوع از خیراندیشان و معتمدین جامعه مشهدی به شمار می رفت و شش ماه پس از تولد مهدی (ماشیح) به تهران کوچ نمودند.
وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان جمشید جم و دوران متوسطه را با تنی چند از همکیشانش در دبیرستان فیروز بهرام که متعلق به جامعه زرتشتیان بود به پایان رسانید،و بلافاصله با همیاری پدرش جذب بازار کار شد .با توجه به موقعیت پدرش در بازار تهران که از محبوبیت خاص و اعتباری کامل بین اصناف ، شخصیت های دولتی و علمای مذهبی برحوردار بود او توانست سریعاً سلسله مراتب ترقی را طی کند. صمن آنکه هنگام تحصیل، اوقات فراغت خود را در یک پارچه فروشی در لاله زار سپری می نمود و توانست تجربه های اولیه را کسب نماید. مهدی حریری پس از تحصیلات متوسطه موظف شد خواندن و نوشتن عبری، توراه، تفیلا و دیگر اصول شریعت دینی یهود را نزد مرحوم استاد یوسف دیلمانی بیاموزد.
مهدی حریری طلوع در سال 1324 در بیست سالگی با همسرش خانم ویکتوریا از خانواده نصرالهی ازدواج کرد، حاصل این پیوند دختری به نام آرزو می باشد. پس از تشکل خانواده، در سال 1329 مغازه ای را در مرکز تهران تأسیس کرد و مستغلاً شروع به فعالیت های تجاری نمود، دیری نپایید به واسطه داشتن درایت ، با تلاشی پیگیر در امور تجارت توانست موفقیت های چشمگیری را در همه ابعاد بازرگانی کسب نماید . ضمن توسعه در خرید و فروش منسوجات و دایر نمودن نمایشگاها در راستای صنعت پارچه، در بین اصناف تهران اعتباری خاص کسب نمود، و خیلی زود در صدر معتمدین بازار قرار گرفت، طوریکه در اولین دوره انتخابات اتحادیه اصناف ، در بین یازده هزار کسبه به سمت رئیس صنف پارچه فروشان انتخاب گردید.
وی در رابطه با جامعه مشهدی ها فعالیت های اجتماعی و خیرخواهانه خود را همانند پدر و پدربزرگش در هر فرصتی دنبال می کرد . و با صفاتی انسانی و منحصر به فرد ، با عشق به تاریخ و فرهنگ یهود در مواقع مقتضی در بیشتر امور خیریه پیشقدم بود .
مهدی حریری طلوع در طی بیش از سی و پنج سال فعالیت بازرگانی با لیاقت تمام به خاطر خدمات صادقانه ، نه تنها طرف اعتماد بازاریان قرار گرفت ، همچنین توانست توجه و اعتماد مقامات کشوری را هم به خود جلب کند. پس از انقلاب سفید در سال 1344 و شکل گرفتن حزب رستاخیز به پیشنهاد نخست وزیر وقت به سمت ریاست هیئت نظارت بر انتخابات مجلس شورای ملی انتخاب شد که پس از انجام انتخابات، نشان همایون به وی اعطا گردید.
از دیگر سمت های وی می توان انتخاب مجدد به عنوان معاونت انجمن شهر، عضویت در حزب ایران نوین ، عضویت در حزب رستاخیز، رئیس کمیسیون بازرسی ، رئیس کمیسیون حل اختلاف را نام برد .
مهدی حریری طلوع طی خدمات دولتی جمعاً مفتخر به دریافت شش مدال لیاقت (نشان همایونی) شد.
در سال 1357 پس از وقوع انقلاب اسلامی، به اتفاق خانواده اش زادگاه خویش را ترک نمود و به آمریکا مهاجرت کرد.
پس از ورود به نیویورک همزمان با ایجاد بنای کنیسا شعره طوا به عضویت انجمن مشهدی ها درآمد و با عنوان عضو هیئت مدیره کنیسا فعالیت های اجتماعی خود را آغاز نمود . تلاش پر ثمر دیگر اعضاء هیئت مدیره ، انگیزه ای شد برای وی که بعد ها در منطقه گریت نک در سال 1990 با همیاری تنی از خیراندیشان جامعه مشهدی اقدام به تأسیس کنیسایی به نام کلبه نماید .
کنیسای کلبه با مدیریت مهدی حریری طلوع ظرف مدت 8 سال توانست از محل جمع آوری کمک های مردمی (کاود های هفتگی و کاود های ایام خاص) متجاوز از 7 میلیون دلار جمع آوری کند . همزمان به جهت افزایش جمعیت یهودیان مشهدی در نیویورک با پیشنهاد او و با استفاده از بودجه موجود کنیسا کلبه تصمیم به ایجاد مجموعه فرهنگی «مشهدیجوئیش سنتر» گرفته شد. ابتدا جمعی از خیراندیشان همراه با مهدی حریری طلوع اقدام به تأسیس شرکتی به نام «حی کمپانی» نمودند که با خرید زمین برای محل کنونی این مجموعه فرهنگی ، تدارکات اولیه انجام گرفت، سپس سازمان «مشهدی جوئیش گریت نک» را تأسیس کردند که با تلاش اعضاء مجوز ساختمان هم گرفته شد، پس از تشکیل انجمن مرکزی جدید، اداره و تکمیل ساختمان را به این نهاد واگذار نمودند.
بالاخره در سال 1998 بزرگترین مرکز فرهنگی و دینی جامعه مشهدی ها در نیویورک تأسیس گردید و مهدی حریری طلوع به عنوان عضو هیئت امناء جامعه مشهدی های مقیم آمریکا انتخاب گردید.
با ایجاد این مرکز جامعه یهودیان مشهدی یکبار دیگر پس از دو دهه وقفه موفقیت هایی را در تشکل و بهینه سازی جامعه کسب نموده اند و منسجم تر از گذشته با حفظ ارزش های معنوی ،آداب، رسوم و میراث های فرهنگی گرفته از اجدادشان اقدام به تعالی بخشیدن برنامه های فرهنگی ، اجتماعی و دینی خود کرده اند.
مهدی حریری طلوع با بیش از نیم قرن تلاش پر ثمر در نوامبر 2008 مطابق با 12 حشوان 5769 عبری در سن 80 سالگی دارفانی را وداع گفت.
وی در آخرین روزهای حیات تعهد کرد که مبلغ یک میلیون دلار به صندوق انجمن مرکزی جامعه مشهدی ها اهداء نماید، که با سخاوت خانواده اش این هدیه به مبلغ یک میلیون و دویست هزار دلار افزایش یافت.