موریس معتمد در سال 1323 در یک خانواده متدین یهودی در شهر همدان چشم به جهان گشود.
وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان فردوسی و متوسطه را در دبیرستان تختجمشید در تهران به پایان رسانید. در سال 1346 پس از اخذ فوق دیپلم در رشته نقشهبرداری، بلافاصله به استخدام سازمان نقشهبرداری کشور وابسته به سازمان برنامه و بودجه گردید و ضمن فعالیتهای شغلی در ادامه تحصیلات در سال 1351 موفق به اخذ لیسانس از دانشکده نقشهبرداری وابسته به دانشگاه خواجه نصیر شد.
یکسال بعد با برنده شدن یک بورس تحصیلی از موسسه بینالمللی GSI ژاپن، جهت گذرانیدن دوره تخصصی راجع به شناخت زمین (ژئودیزی) و پیشبینی زلزله، عازم ژاپن گردید. در سال 1356 از طرف موسسه ITC هلند بورس دیگری برای گذرانیدن فتوگرافتری (نقشه برداری هوایی)، دورکاوی به وی تعلق گرفت.
مهندس موریس معتمد طی 20 سال خدمت دولتی با داشتن عنوانهای کارشناسی، کارشناسی ارشد و ریاست قسمتهای مهم در سال 1365 از خدمت برای دولت کنارهگیری نمود.
دیری نپایید در بخش خصوصی به یک شرکت مهندسین مشاور پیوست و به مدت 14 سال در پست مدیریت عامل فعالیت نمود.
در سال 1379 به جهت آغاز فعالیتهای اجتماعی، موریس معتمد پس از ورود به مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده دوره ششم جامعه کلیمیان ایران از دیگر مقامهای خود کنارهگیری نمود. سابقه شروع فعالیتهای اجتماعی موریس معتمد از سال 1361 همزمان با بازنگری در تدوین اساسنامه انجمن کلیمیان تهران آغاز گردید. سپس با کمیته انجمن در زمینه ساخت کشتارگاه کاشر ادامه یافت، در سال 1365 وارد هیئت مدیره انجمن گردید و طی چهار دوره تا سال 1380 در پستهای رئیس کمیته املاک (دو دوره) و ریاست انجمن کلیمیان (دو دوره) فعال بود.
در سال 1379 در آغاز ورود به مجلس موریس معتمد به عنوان نماینده جامعه کلیمیان به همراه ریاست مجلس ششم آقای کروبی، جهت شرکت در اجلاس بینالمللی در سازمان ملل عازم نیویورک شد. پس از خاتمه اجلاس متعاقبا به اتفاق دکتر خاتمی ریاست جمهوری وقت جهت شرکت در اجلاس سران در سال 2000 ایشان را همراهی نمود.
وی طی دوره ششم به عنوان عضو انرژی مجلس انتخاب و موفق به بازدید از صنایع نفت و گاز در دریای شمال، روسیه، مالزی، سنگاپور و عربستان گردید.
در همین دوره به عنوان نایبرئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و استرالیا، توفیق سفر به استرالیا را همراه با هیئتپارلمانی ایران پیدا نمود.
مهندس موریس معتمد در سال 1383 در انتخابات دوره هفتم مجلس شورای اسلامی با کسب اکثریت آرا، برای دومینبار به عنوان نماینده جامعه کلیمیان انتخاب گردید و در تابستان 1383 فعالیت خود را با حفظ سمتهای قبلی آغاز نمود.
طی دوره هفتم بارها در کنفرانسهای بینالمللی در کشورهای امریکا، سوئیس، نروژ و پرتقال در ارتباط با گفتگوی ادیان شرکت نمود.
موریس معتمد توانست بیشترین دستاوردهای پارلمانی ایران را در ارتباط با اقلیتهای مذهبی در طی دوران نمایندگیاش به ویژه در دوره ششم مجلس شورای اسلامی کسب نماید، با تصویب قانون برابری دیه اقلیتهای مذهبی با محور اصلی (مسلمانان)، گامی مهم در حفظ و احیاء حقوق اقلیتها بردارد.
ضمنآنکه در همین راستا برای اولینبار در پارلمان ایران، سالیانه بودجه را جهت مصارف فرهنگی و اجتماعی و دینی برای اقلیتهای مذهبی اختصاص دادند.
همچنین با توجه به عدم استخدام افراد (اقلیتهای مذهبی) در سازمانهای کشوری (بعد از انقلاب) مجددا با تلاشهای بهعمل آمده توسط موریس معتمد، مشکلات مربوط به عدم استخدام، تا حد زیادی بهویژه در بخش آموزش پرورش برطرف گردید.
موریس معتمد در سال 1360 با دختری به نام میترا از خانواده گلیان ازدواج نمود.
در سال 1387 دوره هفتم مجلس پایان گرفت و مهندس معتمد پس از 8 سال کوشش پرثمر به خدمت خود پایان داد.
در سال 1386 در انتخاباتی که به منظور تعیین هیئتمدیره جدید بیمارستان دکتر سپیر به عمل آمد، وی به عنوان عضو هیئت مدیره پذیرفته شد، سپس به اتفاق آرا به عنوان رئیس هیئت مدیره منصوب گردید.
در حال حاضر موریس معتمد فعالیتهای اجتماعی خود را در جامعه یهودیان ایران گسترش داده ضمن حفظ پستهای محوله به عنوان مشاور ارشد در انجمن کلیمیان تهران هم مشغول به خدمت هست.