دکتر ابراهیم برال

دکتر ابراهیم برال در جامعه پزشکی ایران نامی آشنا و در خور احترام است. وی یکی از پیشکسوتان فرهیخته علوم آزمایشگاهی است که با حضور مستمرش، با بیش از 60 سال خدمت پربار، توانست در حیطه آزمایشگاه تشخیص طبی به‌عنوان یک کلینیکال پاتولوژیست، نام خود را در تاریخ پزشکی ایران ثبت نماید. ابراهیم برال در دی‌ماه 1299 خورشیدی در یک خانواده متدین یهودی در تهران متولد گردید، پدرش عزیزا… برال از خیراندیشان و نخستین بنیانگذار انجمن کلیمیان، همچنین رئیس این انجمن در سال 1306 بود، مادرش زنی هنرمند از خانوادة استاد بالاخان نی‌داوود که همه اعضاء خانواده از موسیقی‌دان‌های نامی بوده‌اند.
وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدارس آلیانس و دوره دوم متوسط را در دبیرستان ایرانشهر به پایان رسانید.
بلافاصله توانست طی برگزاری کنکور به دانشکده علوم پزشکی تهران راه یابد، و در سال 1323 با درجه ممتاز موفق به اخذ مدرک دکترای عمومی شد و پس از گذراندن 4 سال خدمات پزشکی عمومی با توجه به علاقمندی وی به مسائل آزمایشگاهی به آموزش و کار در بخش آزمایشگاه دانشگاه تهران مشغول شد، سپس در سال 1332 توانست مسئولیت درمانگاه بیمارستان آزمایشگاه سینا را که تحت پوشش دانشگاه تهران بود به‌دست بگیرد. ضمن آنکه در بخش آزمایشگاه هم به عنوان آسیستان مشغول بود.
از سال 1334 دکتر برال تحقیقات خودش را به‌سمت آزمایش‌های هورمونی معطوف نمود و برای اولین‌بار وی آزمایشاتی را در این راستا در ایران انجام داد. بدین منظور جهت بررسی و مطالعات بیشتر در راستای آزمایش‌های هورمونی به فرانسه عزیمت نمود و در دانشگاه پاریس زیر نظر پروفسور پاستور (نوه لویی پاستور) پیرامون این آزمایش‌ها به تحقیق و مطالعه پرداخت. پس از بازگشت به ایران برای اولین‌بار روش انجام آزمایش‌های هورمونی را در ایران راه‌اندازی و استفاده از روش الایزا را برای کارهای آزمایشگاهی مختلف پایه‌گذاری نمود. سال 1349 ریاست بخش آزمایشگاه بیمارستان سینا به وی واگذار شد، ضمن اینکه مسئولیت انتقال خون هم به وی واگذار گردید.
در سال 1336 به پیشنهاد دکتر برال مراکزی جهت تربیت تکنیسین‌های کادر آزمایشگاه ایجاد گردید و این نوآوری تحولی عظیم در سیستم مدیریت و کادر آزمایشگاه‌ها پدید آورد.
کارنامه فعالیت دکتر برال رسما از سال 1948 (میلادی از دستیاری در بیمارستان سینا آغاز شد. علی‌رغم آنکه در سال 1990 پس از 41 سال خدمت در دانشگاه تهران بازنشسته شد، اما دست از فعالیت‌های علمی خود برنداشت، طی این مدت به موازات مسئولیت‌های محوله، کارهای پژوهشی و انتشار متعدد مقالات علمی به زبان‌های فارسی و فرانسه در نشریه‌های ایران و فرانسه، تالیف کتب گوناگون در زمینه مسائل علوم آزمایشگاهی در سه مجله با نام “درس‌های آزمایشگاهی پزشکی” و نیز سخنرانی‌های پزشکی، عضویت در انجمن‌های مختلف پزشکی، عضویت در هیئت‌مدیره انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی‌های بالینی، عضویت در هیئت ژوری نظام پزشکی، انجام 28 پایان‌نامه تخصصی، استاد گروه آزمایشگاه بالینی مدیریت گروه پاتولوژی دانشکده پزشکی، دبیر ممتحنه گروه پاتالوژی وزارت علوم قاضی دادگاه نظام پزشکی، استاد دانشگاه تهران و ریاست آزمایشگاه بخش انتقال خون بیمارستان سینا، همچنین سال 1328 درکتر برال اولین آزمایشگاه خصوصی خود را با اجاره نمودن یک آپارتمان کوچک تاسیس نمود و فقط راجع به شیمی خون مربوز به اوره ده مورد آزمایش انجام داد.
دکتر برال با تلاشی پیگیر موفق شد در سال 1349 یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌ها را در مرکز تهران با نام پاستور ایجاد کند.
جامعه آزمایشگاهی ایران بر این باور است، تلاش و دلسوزی و پشتکار بی‌وقفه استاد در توسعه و تکمیل نظام علوم آزمایشگاهی و آموزش متخصصین، همچنین خدمات به بیماران محروم و بی‌بضاعت در بیمارستان‌ها ماندگار می‌باشد.
از این رو در سال 1383 از طرف انجمن‌های علمی و تخصصی آزمایشگاه بالینی در یادمان چهارمین همایش تقدیر از اساتید پیشکسوت دانشگاه تهران طی مراسمی از وی تقدیر به عمل آمد و اعلام شد، به حق می‌توان از او به عنوان پدر علم آزمایشگاه ایران نام برد، همچنین همان‌سال در کنگره سالیانه پاتولوژی به عنوان استاد نمونه انتخاب شد. دکتر برال همانند اسلاف خویش به کارهای اجتماعی و خیریه عشق می‌ورزید. سال 1322 به پیشنهاد و تشویق دوست صمیمی‌اش مرحوم دکتر بسیم برجیس به عضویت شورای کوی کلیمیان پیوست، با وجود مشغله فراوان و داشتن مسئولیت‌های گوناگون در زمینه‌های علمی، همچنین تدریس در دانشگاه علوم پزشکی ایران، توامان در راستای خدمات اجتماعی فعالیت‌ گسترده‌ای را با قبول بخشی از مسئولیت‌های جامعه را عهده‌دار شد.
از مهم‌ترین آن پی‌گیری جهت لوله‌کشی آب آشامیدنی در منطقه خیابان سیروس به ویژه در محله عودلاجان، همچنین بهداشتی نمودن توالت‌ها (تغییر بافت ساختمانی آن) ضمن آنکه در هر فرصتی در جلسات انجمن شرکت و به بحث و گفتگو می‌نشست.
سال 1330 برای پزشکان یهودی، انجمن پزشکی سینا را تاسیس کرد و از همان سال با پیشنهاد دکتر برال معاینه قبل از ازدواج در جامعه مرسوم شد. سال 1355 به خاطر تناقض‌های موجود در انجمن کلیمیان که مغایر با اهداف وی بود، انجمن را رها کرد و با کمک دوست دیرینه‌اش دکتر بسیم برجیس کانون پیشبرد را با اهداف فرهنگی، اجتماعی و هنری احیا نمود و آخرین دستاوردش همکاری جهت ایجاد بنیاد ازدواج بود.
انجام آزمایش‌های رایگان ، کمک جهت راه‌اندازی و یا ایجاد مشاغل برای نیازمندان ، ایجاد شورای حل مشکلات، ایجاد صندوقی برای کمک‌های مادی به نیازمندان و بسیاری دیگر از کارهای نیک که طی این دوران در کارنامه اعمال وی ثبت شده است.
دکتر برال در سال 1325 با خانم هلن از خانواده باروخ‌امیری ازدواج کرد. حاصل این پیوند پنج پسر می‌باشد، ژاک برال پسر ارشد در فرانسه به‌سر می‌برد و از فیلم‌سازان و کارگردانان‌های موفق سینما در اروپا است.
دکتر برال در سال 1386 در سن 87 سالگی به‌علت عارضه کانسر پروستات پس از 12 سال مبارزه دار فانی را وداع گفت.
ناگفته نماند دکتر ابراهیم برال همواره از معتمدین جامعه به شمار می‌رفت و به دفعات برای حل مشکلات دیگران، بخصوص همکیشان به عنوان حَکَم انتخاب می‌شدند.
از تالیفات دکتر ابراهیم برال در سال 1349 درس های آزمایشگاهی پزشکی در سه جلد می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *