رحمت ا… رفیع در سال 1320 خورشیدی در یک خانواده متدین یهودی، در تهران چشم به جهان گشود، جد پدری ایشان آرفائل بن ملا یوسف حای از خیراندیشان و روحانیون معروف کاشان بوده اند.
وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان فیروزکوهی و متوسطه را در دبیرستان البرز به پایان رسانید، و بلافاصله توانست طی گذشتن از سد کنکور به دانشکده علوم پزشکی دانشگاه پهلوی شیراز راه یابد. در سال 1347 موفق به اخذ مدرک دکترای عمومی شد و با استفاده از بورس تحصیلی، جهت ادامه تخصص در طب زنان و مامایی راهی انگلستان گردید.
دکتر رحمت ا… رفیع در سال 1350 پس از اخذ مدرک تخصص از دانشکده لیورپول، به دانشکده پهلوی شیراز مراجعه نمود. یک سال بعد وی در ادامه تحصیلاتش عازم ایالات متحده امریکا شد و در سال 1355 موفق به کسب سه مدرک فوق تخصص دکترا، در سرطان زنان، نازایی و ناباروری مردان از دانشگاه میشیگان شد.
پس از بازگشت به وطن، دکتر رفیع مجددا در دانشگاه پهلوی شیراز به عنوان استادیار دانشکده علوم پزشکی مشغول به تدریس و طبابت گردید.
سال 1356 دکتر رحمت ا… رفیع به تهران بازگشت. دیری نپایید در مرکز تهران مطب خود را تاسیس نمود، پس از وقوع انقلاب اسلامی هیئت مدیره کانون خیرخواه از وی دعوت به همکاری نمود، دکتر رفیع ضمن قبول این دعوت به عنوان رئیس بخش زنان در بیمارستان دکترسپیر شروع به فعالیت نمود.
پس از آغاز جنگ تحمیلی، دکتر رفیع طی 8 سال جنگ، بارها به جبهه اعزام گردید و با خدمات ارزندهای که طی این مدت به مجروحان جنگی نشان داد، مفتخر به دریافت تقدیرنامههای متعدد از مقامات لشکری و کشوری گردید.
دکتر رفیع به عنوان یک پزشک حاذق با کارایی ممتاز، توانسته است در بین دیگر اطباء و جامعه، احترامی ویژه کسب کند، ضمن آنکه تجربه و تبحر وی در امر طبابت باعث گردیده نام وی در جامعه پزشکی ایران به عنوان یک پزشک موفق، مطرح و ثبت شود.
رحمت ا… رفیع فعالیت های اجتماعی خود را با عضویت در کانون فرهنگی کوروش کبیر آغاز کرد. وی با همیاری تنی چند از دوستانش، بنیاد انجمن دانش آموزان یهود ایران را پی ریزی نمود. در همین راستا به جهت ارائه توانایی در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی با وجود آنکه هفده سال بیش نداشت به عنوان مدیر کانون فرهنگی کورش کبیر انتخاب شد وی با پیشنهاد و هماهنگی با دیگر دانشجویان عضو انجمن ادبی بیالیک، انجمن دانشجویان پایه گذاری نمود، که بعدها این انجمن مبدل به سازمان دانشجویان یهود گردید.
رحمت ا… رفیع هنگام اقامت در شیراز در دوران دانشجویی، فعالیت های اجتماعی خود را پی گیری نمود و در مدت زمانی کوتاه، اقدام به تاسیس سازمان دانشجویان یهود در شیراز نمود.
وی در سال 1356 با دختری به نام مژگان از خانواده نی داوود ازدواج نمود حاصل این پیوند دو دختر و یک پسر می باشد.
پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی دکتر رحمت ا… رفیع در ادامه فعالیت های اجتماعی خود در انتخابات سال 1358 انجمن کلیمیان تهران شرکت نمود و با کسب حداکثر آرا به عنوان عضویت هیئت مدیره انجمن پذیرفته می شود، ولی به عللی از همکاری با انجمن خودداری می کند و فعالیت های اجتماعی خود را منحصرا به انجمن فارغ التحصیلان و کانون فرهنگی هنری پیشرو محدود مینماید.
دکتر رحمت ا… رفیع با وجود مشغله فراوان، داشتن مسئولیت های خطیر پزشکی در سال 1385 به پیشنهاد و دعوت برخی از خیراندیشان جامعه، در انتخابات انجمن کلیمیان شرکت مینماید.
ضمن پذیرفته شدن وی در هیئت مدیره انجمن کلیمیان با سمت رئیس انجمن کلیمیان تهران و مسئولیت بهشتیه تهران، نیز ریاست شورای حل اختلاف جامعه یهودیان به ایشان محول گردیده است.
نیز در سال 1387 به عضویت مرکز پژوهش و مطالعات یهودیان ایران پذیرفته شد و در راستای حفظ اشاعه و ترویج تاریخ شفاهی یهودیان اقدامات مثبت و موثری را انجام داد.
مصاحبه با دکتر «رحمت الئه رفیع» رئیس اسبق انجمن کلیمیان – تهران 2019 میلادی