پروین معتمد

پروین متعمد (امینی) در سال 1307 خورشیدی (1927 میلادی) در یک خانواده یهودی علاقمند به علم و دانش در شهر همدان چشم به جهان گشود . پدرش ” یوسف ربان ” از ملاکین و خیراندیشان جامعه کلیمیان همدان بود ، پدر جدش ” ملا یهودا ربان ” از علما و رهبران دینی جامعه کلیمی به شمار می رفت . ( پس از فوت پدر و مهاجرت به تهران ، به دلایلی نام ربان را به متعمد تغییر دادند ) .
پروین متعمد تحصیلات ابتدائی و دوره متوسطه را در مدرسه اتحاد (آلیانس) به پایان برد ، ( در سفر رضاشاه به همدان از طرف مدرسه آلیانس ، پروین که محصل دبستان بود ضمن تقدیم یک دسته گل در خطابه ای که ایراد نمود . ورود ایشان را تبریک و تعنیت گفت . رضا شاه متقالبا اورا مورد مهر و محبت قرا میدهد و نوید یک آینده درخشان را برای برای وی ارزو می کند . پس از این واقعه ، اهالی همدان به پروین لقب شاه پسند دادنند . نیز همچنین این رویداد را افتخار برشمردند ) .
پروین قبل از پایان دبیرستان در سال 1325 خورشیدی به به تهران کوچ نمود . دو سال بعد ، با همسرش ” دکتر لقمان امینی ” پیوند زناشوئی بست ، ماحصل این ازدواج دو فرزند پسر می باشد . (هر دو ایشان تحصیلات عالیه را طی نموده اند)
پروین پس از ازدواج در ادامه تحصیلات دیپلم خود را از دبیرستان هدف دریافت کرد . و بلافاصله پس از گذرانیدن امتحانات ورودی به دانشگاه تهران راه یافت . او در سال 1334 موفق به اخذ لیسانس در رشته زبان انگلیسی گردید . ضمن آنکه همزمان با ادامه تحصیلات دانشگاهی ، در هنرستان دخترانه ارت تهران بطور نیمه وقت شروع به تدریس نمود .
پروین متعمد در سال 1347 خورشیدی به جهت شایستگی در رفتار و نحوه تدریس با سمت رئیس هنرستان دخترانه ارت (بطور تمام وقت) مشغول بکار شد . ضمن آنکه مجدداً به دانشگاه بازگشت و شبانه دوره فوق لیسانس را در رشته روانشناسی به پایان رسانید . نیز همچنین از سال 1342 تا 1352 خورشیدی طی سفرهای متعدد آموزشی به اروپا و آمریکا موفق گردید ، دیپلم مدیریت مدارس فنی را از مرکز ارت جهانی در سوئیس را دریافت کند . و بلافاصله از طرف مرکز ارت جهانی (برای اولین بار یک زن ایرانی) به سمت ریاست کل ارت ایران منصوب گردید . (ضمن آنکه مقام معاونت ارت را چند سالی ، وی در اختیار داشت)
از دهه 1350 خورشیدی ، با همت پروین متعمد ، آمار رشد توسعه تحصیلی در ارت ایران شتاب بیشتری به خود گرفت . برای اولین بار از طرف وزارت علوم و آموزش عالی به دانشجویان دوره عالی ارت مدرک فوق دیپلم اعطا گردید ، تکنیسین های فارغ التحصیل از ارت ، در بازار کار به عنوان تکنیسین درجه یک فنی شناخته می شدند . هر ساله از کشورهای آسیایی تعدادی هنرجو برای آموزش دوره های فنی به ارت ایران اعزام می شدند .

از سال 1352 خورشیدی پروین متعمد (از طرف ارت ایران) قراردادی با دولت منعقد نمود ، که بر اساس آن سازمان ارت موظف گردید هر سال مسئولیت تربیت تعدادی دبیر فنی برای کلیه هنرستان های کشور را عهده دار شود .
دستاورد فعالیتهای آموزشی موسسه ارت ایران به عنوان اولین مرکز آموزش فنی حرفه ای و بالا بردن سطح دانش و تبحر در راستای بهینه سازی حرفه صنعتی ، بسیار چشمگیر و قابل توجه بود . موسسه ارت با بیش از نیم قرن فعالیت همراه با سایر شعبات آن در شیراز و اصفهان تأثیر بسزایی از خود بجای گذاشت . از سال 1349 تا 1358 خورشیدی همه ساله بیش از 800 هنرجو و دانشجو دختر و پسر فارغ التحصیل و راهی بازارهای کار شدند . همچنین طی این مدت ارت ایران در بین سایر شعبات ارت در سرتاسر جهان به ویژه در آسیا به عنوان یکی از بهترین موسسات آموزش صنعتی هم طراز با اروپا و آمریکا شناخته شد .
از این رو ، از طرف مرکز ارت جهانی پروین متعمد مفتخر به دریافت تقدیرنامه و متعاقباً از طرف عالی ترین مقامات ایرانی و جهانی ، چندین تقدیرنامه متعدد به وی تسلیم شد .
پس از شکل گیری انقلاب اسلامی در ایران ، شرایط نامساعدی برای پروین متعمد پیش آمد ، از این رو ترجیح داد برای بدور ماندن از نا آرامی ها و بروز مشکلات احتمالی ، موقتاً از کشور خارج شود ، او به اتفاق همسرش در سال 1358 خورشیدی (1980) رهسپار مرکز ارت جهانی در سوئیس گردید ، اما بخاطر جابجایی مرکز ارت جهانی او هم به لندن منتقل گردید ، (یک هفته پس از خروج وی از کشور ، یکی از بزرگترین مراکز آموزش فنی حرفه ای پس از سالها فعالیت پرثمر تعطیل گردید) . دیری نپائید ، پس از اقامت نمودن در لندن ، ابتدا از طرف ارت جهانی ، یکی از مهمترین سمت های موجود ( عضویت در هیئت مدیره ) در ارت جهانی به او واگذار گردید . انعکاس این خبر که ، یک زن ایرانی عهده دار این مسئولیت شده است ، بازتاب وسیعی داشت.
پروین متعمد در طی سه سال با حفظ مقام یکی از پنج نفر اعضاء هیئت مدیره مسئول رسیدگی و توسعه دیگر شعبات ارت در سایر کشورهای آفریقائی و آسیائی بود ، او با تلاشی پیگیر طی سفرهایش به اقصی نقاط دنیا ، کمبودها و نواقص را از نزدیک مشاهده و در پی برطرف نمودن مشکلات آنان (مدارس ارت) دستورات لازمه را صادر و جهت توسعه هر چه بیشتر و بالا بردن سطح آموزشی ارت ( زیر نظر مستقیم خودش ) تلاش همه جانبه ای را انجام داد .
پروین متعمد به زبانهای فارسی، فرانسه و انگلیسی تسلط کامل دارد ، نیز همچنین به زبانهای اسپانیائی ، ترکی، عربی و عبری هم آشنایی دارد .
در سال 1983 میلادی ارت جهانی برای فراهم نمودن تسهیلات آموزشی و بخاطر مهاجرت آسیائی تبارها ، تصمیم به تأسیس و توسعه مدارس ارت در آمریکا نمود . علیرغم امکانات گسترده و وجود متخصصین ماهر و کارشناسان با تجربه ، ارت آمریکا ، از پروین متعمد در این راستای رسماً دعوت به همکاری نمود و او در مقام ریاست ارت جهانی ، این مسئولیت را پذیرفت و همان سال کار خود را شروع کرد .
ابتدا کالج فنی ارت نیویورک را توسعه داد ، سپس انستیتو فنی ارت شیکاگو را تأسیس نمود . که سالیانه بیش از 4000 دانشجو ، دوره های فنی و تخصصی را آموزش می بینند . همزمان دو کالج فنی ارت را در لس آنجلس بنیان گزارد . از ابتکارات پروین متعمد در پی ایجاد مدارس ارت در آمریکا و آمریکای لاتین حذف بخشی از دروس سنتی که در گذشته ( از ابتدای تاسیس ) در مدارس ارت تدریس می شده ، و در قبال آن ایجاد واحدهای آموزشی کامپیوتر از مبانی تا پیشرفته ، در تمام مراکز ارت جهان می باشد ، که باعث ایجاد تحولی بزرگ در سیستم آموزشی ارت در سرتاسر جهان گردید .
نیز همچنین برنامه نویسی تحت عنوان مرکز توسعه و ابتکارات که دارای ارزش فوق العاده است که با همت وی ایجاد گردید و آن مسئولیت تربیت معلمین مدارس یهودی برای تدریس آموزش یهودیت از طریق کامپیوتر و جمع آوری برنامه های مدرن در این زمینه نیز همچنین برگزاری سمینارهای آموزش فنی در سراسر آمریکا می باشد که مورد توجه بسیار قرار گرفته است .
در پی تقاضاهای مکرر پروین متعمد ، برای بازنشستگی (پس از چهل و شش سال خدمت در مدارس ارت) بالاخره در سال 1998 میلادی ارت جهانی با این امر موافقت نمود .
مشروط بر آنکه دفتر کارش در منزلش به شهر فلوریدا منتقل شود و پروین متعمد به عنوان مشاور عالی ارت جهانی به فعالیت هایش در ارت ادامه دهد . او کماکان با شرکت در کنفرانس ها و جلسات هیئت امناء، حضوری فعال از خود نشان می دهد .

خاندان پدری پروین متعمد در سال 1282 خورشیدی
حییم (عمو) ، یوسف ربان (پدر) ، حاجی ملا یهودا (پدر بزرگ)
حاجی ملا داوید (عمو) ، میر عبدالئه ربان (عمو) و کودک خردسال ابراهیم متعمد (برادر)

محوطه ارت دخترانه


محوطه ارت پسرانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *