رؤیا حکاکیان: شاعر، نویسنده و تهیه کننده فیلم در سال 1345 خورشیدی (1966 میلادی) در یک خانواده یهودی متدین در تهران چشم به جهان گشود . پدرش حق‌نظر حکاکیان از اولین فارغ‌التحصیلان دانشکده افسری و از فرهنگیان با سابقه جامعه کلیمی بود، که سال‌ها در مدارس اوتصر هتورا (گنج دانش) تدریس و مدیریت می نمود .

رؤیا تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در مدارس ابریشمی و مجد دانش به پایان رسانید . عشق و گرایش به شعر و ادبیات فارسی، طی دوران تحصیل از دل‌مشغولیات رؤیا به‌شمار می‌رفت . اگر چه این استعداد را به ارث برده بود، در مکتب پدرش نیز از نوجوانی نظم و نثر آموخته بود.
دیری نپایید مربیان مدرسه شکوفایی استعداد ادبی او را کشف نمودند، از این رو نام رویا را در لیست شاگردان ممتاز قرار دادند تا در دوره‌های آموزشی فشرده ادبیات فارسی که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برگزار می‌کرد شرکت داشته باشد .

رؤیا حکاکیان در سال 1363 خورشیدی (1985) تن به مهاجرت ناخواسته می‌دهد . پس از یک سال اقامت در اروپا و پشت سر گذاشتن سختی ها، همراه مادرش رهسپار ایالات متحده آمریکا می‌شود ، بلاخره خانواده در نیویورک به هم ملحق می‌شوند و فصل نوینی را در غربت آغاز می‌کنند. پس از مدتی رؤیا حکاکیان در ادامه تحصیلاتش وارد کالج می شود و تحصیلاتش را در رشته روانشناسی دنبال می‌کند. او در سال 1993 موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس در رشته مددکاری اجتماعی از دانشگاه هانتر می‌شود .
علاقه رؤیا به شعر خوانی و سرودن شعر دور از وطن هم جلوه دیگری به خود می‌گیرد. او هر از گاهی با مطالعه آثار شعرای نامی ایران ، زمینه‌ای را برای خود فراهم می‌کند تا الهامات و احساسات درونیش را در قالب شعر بیان کند، ضمن آنکه به موازات مطالعاتش، تلاش به فراگیری شعر و ادبیات زبان انگلیسی نزد ادیبان آمریکایی می‌کند .
رؤیا حکاکیان در سال 1993 اولین اثر ادبی خود (منتخبی از اشعارش) را با نام به خاطر آب به چاپ می‌رساند. با وجود اینکه به خاطر آب اولین اثر منتشر شده او بود موفق می‌شود از یک سو تحسین و توجه صاحب‌نظران را به خود جلب کند و از سوی دیگر کتابش توسط چندین نشریه به‌عنوان بهترین کتاب شعر سال معرفی می شود ، ضمن آنکه در فاصله کوتاهی به‌جهت استقبالی فراوان مجددا تجدید چاپ گردید .
پس از مدتی رؤیا دومین سروده خود را با نام نامی سزاوار نیایش به رشته تحریر در آورد و دومین موفقیت در کارنامه نوشتاری‌اش را به ثبت رسانید . و تشویق‌نامه‌ها و جوایز متعددی را از سوی شخصیت‌ها و جوامع ادبی نیویورک نصیب خود نمود .
در مصاحبه‌ای که با وی انجام گرفت اظهار نمود، او در اشعارش می تواند از هر انگیزه‌ای الهام بگیرد و احساسات درونی خود را در قالب شعر بیان کند. او کلمات دلنشین خود و حتی دیگر شعرا را با صدا و شکلی موزون‌تر ، ماهرانه ارائه می‌نماید . به عبارتی و به نقل از خودش:«او شعر می نویسد ، ولی در واقع شعر او را می نویسد».
رؤیا حکاکیان در سال 2000 میلادی با همسرش رامین (استاد دانشگاه) ازدواج نمود . ماحصل این پیوند دو پسر دوقلو می‌باشد .

رؤیا حکاکیان در سال 2004 نخستین اثر داستانی خود را به زبان انگلیسی تحت عنوان «از سر زمین نه» the journey from land of no را منشر نمود که مانند دیگر آثارش مورد استقبال و توجه بسیاری قرار گرفت و در مدت کوتاهی در لیست پر فروش‌ترین کتاب‌ها قرار گرفت. موضوع این کتاب بیانگر خاطرات دوران نوجوانی‌اش در ایران( قبل از آنکه در سن 18 سالگی از ایران کوچ کند ) می‌باشد .
در اوایل سال 2011 میلادی ، رؤیا دومین اثر خود را بانام قاتلان قصر فیروزه، روایت قتل چند تن از سران اپوزیسیون کرد ایرانی ، که در رستوران میکونوس در سال 1992 میلادی در برلین اتفاق افتاده بود را ماهرانه برشته تحریر در می آورد .
کتاب قاتلان قصر فیروزه در مقایسه با آثار قبلی ، حکایتی است پلیسی از معمایی با ماجرایی پیچیده که حاصل تحقیقات جامع و مستند مصاحبه نویسنده با یکی از نجات‌یافتگان و دیگر اشخاص درگیر این واقعه تلخ  است. این کتاب از طرف ویراستار مجله نیویورک تایمز به‌عنوان کتاب برگزیده سال انتخاب گردید همچنین در محافل ادبی بسیار مورد توجه و تحسین قرار گرفت و در شانزدهمین دوره اهدای جوایزی که آثار طیفی از نویسندگان آمریکایی – آسیایی را در سراسر قاره آسیا مدنظر دارد به‌عنوان اثر برگزیده این انجمن معرفی شده است .
در سال 2013 رؤیا حکاکیان طی مراسمی در شهر نیویورک از سوی انجمن نویسندگان آمریکایی آسیایی‌تبار ، به پاس تألیف قاتلان قصر فیروزه موفق به دریافت جایزه ادبی این انجمن گردید .
از دیگر فعالیت‌های وی ، تهیه فیلم‌های متعددی با موضوعات متفاوت اجتماعی و در ارتباط با حقوق بشر می‌باشد. از جمله معروف‌ترین آن با عنوان «مسلح و معصوم» که با حمایت سازمان یونیسف و با همکاری حضوری یکی از شاخص‌ترین هنرپیشه های هالیود با نام  رابرت دونور تهیه شده .
رؤیا حکاکیان در عرصه های گوناگون اجتماعی نیز فعال است . او تا کنون برای ده‌ها برنامه رادیویی و تلویزیونی ، از جمله رادیو عمومی ملی آمریکا ، چندین گزارش تهیه نموده است. از جمله فعالیت‌های دیگر وی همکاری با شبکه CBS به عنوان تهیه کننده از سال 1997 تا 2002 می‌باشد چندین سال هم مسئولیت سرویس شعر نشریه ادبی پر را به عهده داشته و مقالات زیادی در زمینه نقد ادبی ارائه نموده . ناگفته نماند رؤیا حکاکیان پس از پایان تحصیلات ، فعالیت‌های فرهنگی خود را در راستای روزنامه‌نگاری و گزارشگری در چندین نشریه معتبر آمریکا دنبال نموده است، سال‌ها مقالات او در نشریات معروفی چون نیویورک تایمز ، وال استریت ژورنال ، واشنگتن پست و هافینگتن پست ارائه می شود . نیز به صورت حرفه‌ای در شبکه های تلویزیونی آمریکا به عنوان تهیه کننده برنامه ها مشغول به فعالیت می‌باشد .
او یک زن موفق ، نویسنده‌ای توانا ، شاعر، ژورنالیست و فیلم‌ساز (مستند) و از چهره های شاخص ایرانی‌تبار آمریکا به ویژه در محافل فرهنگی و ادبی آمریکا شمرده می‌شود . مصاحبه‌های او از رسانه‌های شناخته شده آمریکایی پخش می‌شود و او را به عنوان یک نویسنده صاحب سبک که مسائل ایران ، در میان دغدغه های اصلی اوست معروف است.
حکاکیان یکی از بنیانگذاران Iran Human Rights Documentation Center (مرکز ثبت حقوق بشر ایران) است و از اعضای هیان مدیره Refugees International (پناهندگان جهانی) است. هری کریسلر در کتاب Political Awakenings: Conversations with History خود رویا حکاکیان را یکی از “۲۰ فعال مهم، دانشگاهی و روزنامه‌نگاران نسل ما” معرفی می کند.
رویا حکاکیان نویسنده دو کتاب شعر فارسی «به‌خاطر آب» و «نامی سزاوار نیایش» و سه کتاب به زبان انگلیسی است: «سفر از سرزمین نه»، «آدم‌کش‌های قصر فیروزه» و «راهنمای مبتدی‌ها در آمریکا: برای مهاجرها و کنجکاوها»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.