پاناراما : نگاهی به کنیسای یوسف آباد


زیارتگاه های یهودیان ایران : گیلیارد


تاریخ بروایت تصویر : حمام کشوریه


سخن سردبیر:

گذشت زمان و دست یابی بشر به علوم مختلف، انسان صاحب اندیشه را بر آن داشت تا به فراگیری تجربیاتی نوین در عرصه های متفاوت بپردازد. ضمن آنکه گستردگی علم و دانش هر روز دامنه ی تخصص متخصصان را تنگ تر می کند.
امروزه ما شاهد تحولات چشم گیری در صنعت و تکنولوژی هستیم، کامپیوتر تمام اختراعات بشر را تحت الشعاع قرار داده است و

ادامه مطلب

باورهای مذهبی : عید سوکوت

پنج روز بعد از یوم کیپور، پانزدهم ماه تیشری مصادف است با خگ سوکوت (عید سایبان ها). طبق یک سنت دیرینه، یهودیان با برپایی سوکا (سایبان) طی هفت شبانه روز در آن زندگی می کنند و با انجام مراسمی خاص جشن سوکا را برگزار می کنند.
واژه سوکا در فرهنگ لغات عبری به معنای سایبان (خیمه ای قابل برچیدن) آمده، معنای دیگر آن سایبانی است موقت بدون حفاظ که از شاخه و برگ درختان با قوانین ویژه ای ساخته شده باش

 

ادامه مطلب

واخر قرن سیزدهم میلادی در شهر کوچک آراگون واقع در اسپانیا شخصی بنام مشه دولئون ادعا نمود کتابی پیدا کرده که از نظر محتوا بسیار با ارزش و دارای قدمت دیرینه است. پس از بررسی های انجام شده توسط دانشمندان اعلام گردید که کتاب مزبور “زوهر” است که توسط انسانی عالیمقام بنام ربی شیمعون بریوحای در قرن دوم میلادی به

ادامه مطلب

تاریخ و تاریخ سازان : یونا دردشتی

یونا (یونس) در دشتی در سال 1288 خورشیدی (1909 میلادی) در یک خانواده متدین یهودی در محله عودلاجان چشم به جهان گشود.
یونا 9 سال بیش نداشت که پدرش یشوعا دردشتی دارفانی را وداع می گوید . (ضمن آنکه مادرش، مروارید خانم دو سال قبل چشم از جهان فرو بسته بود) از این رو مسئولیت نگهداری او و سه برادر و تنها خواهرش به عهده عمویشان گذاشته می شود.
یونا (یونس) تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدرسه اتحاد (آلیانس) به پایان رسانید و بلافاصله به خدمت ارتش

ادامه مطلب