مدرسه نور صداقت

شاگردان کلاس چهارم ابتدائی مدرسه نور صداقت در سال 1327 خورشیدی (عکسبرداری توسط آقای محبوب معلم کلاس چهارم)
ردیف اول از سمت راست: 1-منوچهر ساچمعه چی 2- سعید یودئیم 3- ناشناس 4- ناشناس
ردیف دوم 1- ناشناس 2- ناشناس 3- ناشناس 4- ناشناس
ردیف سوم 1-ایرج اسحاقیان 2- حزقیا اف 3-ناشناس 4-مرادچمن
ردیف چهارم 1- بیژن گالوتین 2- ناشناس 3 بمونی
ردیف پنجم 1– ناشناس 2– ناشناس

مدرسه نور صداقت در دهه 1310 شمسی(1931 میلادی) با حمایت میسیونری پروتستان های انگلیس، در ضلع شمالی منطقه عودلاجان در یک ملک استیجاری به وسعت بیش از شش هزار متر مربع واقع در شرق چهاراه سرچشمه روبروی کوچه میرزا محمود تأسیس گردید.
مدرسه نور صداقت با شش کلاس ابتدایی مجموعاً با ظرفیت (بین 120 تا 150) نفر دانش آموز بصورت مختلط اداره می شد .
مدیر مدرسه میرزا جالینوس از بهائیان سرشناس و یک یهودی زاده بود، میس نورالله مسئولیت دختران دانش آموز را در این مجتمع عهده دار بود.
این واحد آموزشی به ظاهر برای بالا بردن سطح دانش و رفع نیاز های آموزشی فرزندان خانواده های یهودی ساکن محله عودلاجان تأسیس شده بود، اما از همان آغاز فعالیت محسوس بود که هدف میسیونری از ایجاد این مدرسه، ترک دین موروثی و کشاندن تدریجی خردسالان به آیین مسیحیت می باشد.
اگر چه به ظاهر آموزش دروس عبری نیز در برنامه درسی گنجانیده شده بود.
در آغاز سال تحصیلی مسئولین مدرسه نور صداقت آشکارا تلاش نمودند با ثبت نام رایگان و با توزیع پول و سایر هدایا منجمله لباس به دانش آموزان محروم و قشرهای کم درآمد، نظر خانواده ها را به سوی این مدرسه جلب کنند این حرکت با استقبال روبرو شد و سال ها به همین منوال ادامه پیدا کرد.
مدرسه نور صداقت روزهای شبات تعطیل بود و طی دوران تحصیل در روزهای جمعه با تشکیل کلاس های تحت عنوان کانون شادی، با اجرای برنامه های تفریحی(اجرای نمایش و موزیک) سعی برآن داشتند تا بدین طریق دانش آموزان یهودی را با اصول و آیین مسیحیت آشنا نمایند.
ناگفته نماند، پروتستان های مسیحی انگلیس به موازات تبلیغات گسترده دیگر میسیونری های اروپایی در ایران برای جلب مسلمانان به مسیحیت، ابتدا از طریق تأسیس و توسعه مدارس نور صداقت در تهران و اصفهان در قالب مدرسه اختصاصی برای جامعه کلیمیان وارد عمل شدند.
اما به واسطه موفقیت ها و گسترش مدارس آلیانس (اتحاد) در ایران و نیز چندین سال بعد از تأسیس مجتمع فرهنگی اوتصر هتورا و ایجاد مدارس گنج دانش در تهران و سایر شهرستان های دیگر و موفقیت روز افزون این واحد های آموزشی مذهبی باعث گردید میسیونری پروتستان در این مقطع با بیش از چهار دهه فعالیت و تلاشی پیگیر در رسیدن به اهدافش ناکام بماند و مدرسه نور صداقت را منحل اعلام کند، زیرا طی این مدت حتی یکنفر حاضر نشد که دین خودش را ترک کند اسامی کارکنان مدرسه نور صداقت بشرح زیر می باشد :
رحیم بوستانی : معلم انگلیسی و ناظم مدرسه * مرتضی عشقی: تدارکات * خلیل شیرازی : معلم کلاس ششم
خانم هاداشییان : معلم کلاس اول * آقای شمطوب : معلم ریاضی * آقای ساقانی : معلم عبری * آقای بیات : معلم ورزش
آقای ذهاب : معلم * خانم تهرانی : معلم و عباس آقا : فراش مدرسه .
گفتنی است مدیر مسئول سایت ،سال های تحصیلی 1338-1339 و 1339-1340 را در کلاس اول و دوم مدرسه نور صداقت تحصیل نموده است.

جش فارغ التحصلی دوره متوسطه مدرسه دخترانه نور اسکول با حضور اولیاء و مربیان
در سال 1341 خورشیدی ( 1962 میلادی )
از سمت راست : سلیمان حییم ، میس نورالئه مدیر مدرسه دخترانه ، ناشناس ، میرزا جالینوس مدیر مدرسه پسرانه نورصداقت و حسین اعلا نخست وزیر سابق ( سالهای 1334 الی 1336 خورشیدی ) و وزیر درباروقت

جش فارغ التحصلی دوره متوسطه مدرسه دخترانه نور اسکول با حضور اولیاء و مربیان
در سال 1341 خورشیدی ( 1962 میلادی )
از سمت راست : سلیمان حییم ، میس نورالئه مدیر مدرسه دخترانه ، ناشناس ، میرزا جالینوس مدیر مدرسه پسرانه نورصداقت و حسین اعلا نخست وزیر سابق ( سالهای 1334 الی 1336 خورشیدی ) و وزیر درباروقت

مدرسه نور صداقت

مدرسه نور صداقت سال 2011

مدرسه نور صداقت ، دریکی از باغ های قدیمی تهران، سه راه امین حضور، خیابان امیرکبیر (چراغ برق سابق)، روبه‌روی کوچه شهید علیرضا جاویدی (حاج میرزا محمود وزیری سابق)، پلاک 117 تاسیس شد. این عمارت دقیقاً روبه‌روی خانه دکتر ارسطو علاج اردستانی از پزشکان بنام است که متاسفانه خانه مذکور چند ماه قبل برای ساخت مجتمع تجاری تخریب شد
در اوایل دوران حکومت رضا شاه توسط میرزا نورالله و میرزا جالینوس حکیم، مدرسه نور صداقت احداث شد و به همین سبب و با توجه به نام میرزا نورالله، مدرسه نور صداقت نامگذاری شد.

مدرسه نور صداقت سال 2011

مدرسه نور صداقت سال 2011

خاندان حکیم از خاندان‌های متنفذ دوران قاجار و پهلوی و از نسل یک یهودی مهاجر به نام حکیم سلیمان‌ بوده که در زمان فتحعلی شاه قاجار به ایران کوچ کرده بودند. اعقاب او به نام حکیم حق نظر و حکیم موشه پزشک خصوصی ناصرالدین شاه قاجار شدند

مدرسه نور صداقت سال 2011

عمارت مدرسه نور صداقت به صورت یک ساختمان دو اشکوبه و به صورت شرق به غرب و رو به جنوب احداث شده بود که راه ورودی به طبقات از دو راه پله شرقی و غربی امکان پذیر بود و به مرور زمان قسمت غربی عمارت مدرسه تخریب و با ایرانیت به صورت انبار در آمد و حیاط قسمت شرقی نیز به صورت روباز انبار یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، اجاقهای گاز، تلویزیون، فرش و نیز قطعات و لوازم یدکی شد و مدرسه نور و صداقت به نام انبار «عاج» شهره شد و خانواده سرایدار در عمارت باقی مانده از مدرسه نور صداقت در شمال شرقی ملک ساکن شدند.
در ساعت 16 و 48 دقیقه روز سه‌شنبه 23 مرداد 1386 انبار عاج یا همان مدرسه نورصداقت قدیم دچار حریق شد چندین ایستگاه‌های آتش‌نشانی برای اطفای حریق به انبار عاج واقع در سه راه امین حضور، اعزام شدند. ایستگاه‌های نجات یک و 9 نیز در محل آتش سوزی حاضر شده‌اند و یکی از بزرگترین آتش سوزی‌های پایتخت بدون کشته مهار شد و تنها خانواده سرایدار و دو نفر از آتش‌نشانان آسیب جزئی دیدند که بلافاصله به بیمارستان برده شدند و تحت درمان قرار گرفتند

مدرسه نور صداقت

مدرسه نور صداقت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.