سیما عمید

سیما عمید در سال 1335 خورشیدی در یک خانواده یهودی ثروتمند به همراه هما خواهر دوقلواش در تهران به دنیا آمد.
پدرش از تجار سرشناس و معتبر جامعه به شمار می رفت، نیز پدربزرگش یحیحی ذولوف از بازرگانان موفق شهر همدان و یکی از اولین بانکدار های یهودی در سده 1260 (مقارن با دوران حکومت مظفرالدین شاه قاجار) در ایران بود.
و نیز دولت انگلیس از یحیحی این بانکدار یهودی تقاضا ی مبلغی هنگفت وام کرده بود.

سیما عمید تحصیلات ابتدائی را در مدرسه فردوسی و دبیرستان را در ولی الله نصر و رضاشاه کبیر به پایان رسانید، و بلافاصله وارد دانشکده هنر های زیبای دانشگاه تهران شد. درسال 1353 جهت گذرانیدن یک دوره کوتاه مدت نقاشی عازم امریکا می شود. وی چنان مجذوب سبک نقاشی ABS TRACK در امریکا شده بود، که پس از بازگشت به وطن تصمیم می گیرد ادامه تحصیلاتش را در یکی از دانشگاه های امریکا بگذراند. از این رو جهت فراگیری زبان انگلیسی، وارد مدرسه عالی ترجمه گردید و در سال 1977 موفق به اخذ لیسانس در رشته مترجمی زبان انگلیسی می شود.
سیما عمید در سال 1978 جهت ادامه تحصیلات در رشته هنرهای مدرن به دانشگاه هنرهای تجسمی الینوز، امریکا راه یافت، و توانست لیسانس خود را از Maccomb Iillinois University دریافت نماید.
وی اولین فعالیت هنری خود را در سن سیزده سالگی آغاز نمود. با نقاشی بر روی بلوزها و لباس های همکلاسی هایش استعداد هنری خودش را به نمایش می گذارد.
علاقه ی وی به نقاشی به حدی بود که والدینش، وی را برای فراگیری و تعلیم نقاشی کلاسیک و اصولی، نزد استاد صوفرزاده می فرستند. ضمن آن که بعد ها جهت تعلیم از محضر استاد پتگر هم بهره مند گردید.
اما روح بی قرار و حساس این هنرمند نوگرا همیشه درپی خلق آثاری به سبک نوین و انحصاری بود و از کپی کردن از آثار نقاشی دیگران اجتناب می کرد و ترجیح می داد با الهام گرفتن از سبک نقاشی مدرن آثاری بیافریند که جذاب و باشکوه باشد و همین امر باعث گردید سیما عمید در سن شانزده سالگی در سال 1352 خورشیدی اولین مجموعه آثار نقاشی خود را در محل مرکز هنرهای ژاپن در تهران به نمایش بگذارد و این نقطه عطفی بود برای وی که بتواند با موفق شدن در این مرکز هنری آثارش را در ردیف نقاشان حرفه ای قرار دهد.
شش ماه بعد با همکاری دانشکده هنر های زیبا ی تهران در برگزاری نمایشگاه نقاشی شرکت می نماید، و موفقیت آثارش را به نمایش می گذارد.
از سال 1973 به فصله کمتر از دو سال، سیما عمید با تلاش پیگیر آثار جدیدی را در شش نمایشگاه بزرگ آثار هنری، به نمایش می گذارد و به عنوان یک نقاش جوان با آثار مدرن، موفقیت چشمگیری را کسب می کند. پس از ورود به امریکا و فارغ التحصیل شدن در رشته نقاشی مدرن سعی وی بر آن بود تجربه هنری خود را که در شرق پی ریزی نموده بود و در غرب، می خواست که آنرا به تکامل برساند، با خلق آثار جدید در آمریکا به نمایش بگذارد. مضافا بر آن که وی با نقاشی بر روی ظروف سفال و چینی، محدودیتی برای کار های هنری خود قائل نمی شود و با خلق هر طرح هدفش خلق یک نوآوریست.
سیما عمید در بین هنرمندان بزرگ، به کارهای لئوناردو داوینچی عشق می ورزید با وجود آن که سبک کارهای نقاشی خودش الهام گرفته از سبک پیکاسو و شاگال می باشد. وی در سال 1980 تن به ازدواج می دهد. اما پس از پانزده سال از همسرش جدا می شود. اگر چه قبول این شکست برای وی آسان نبود طوریکه در فعالیت های هنریش تاثیر نامطلوبی به جای می گذارد و باعث می گردد، چند سالی از نقاشی کردن دست بکشد. اما دعوت از وی در محافل هنری و حضورش در نمایشگاه هنری متعدد، فرصت در تنهایی و غم گذرانیدن را از وی می گیرد، وی در سال 2001 برای دومین بار ازدواج می کند، پس از ازدواج از لس آنجلس به یک مزرعه گندم که در مینه سوتا متعلق به خانواده شوهرش بود کوچ می نماید. در زیبایی های باشکوه طبیعت، در این مزرعه بیشتر وقت خود را (گاهی روزی 8 ساعت) صرف نقاشی کردن می کند تا در نمایشگاه مهم بین المللی نقاشی که هر چند وقت یک بار برگزار می شود شرکت کند.
در فاصله سال های 1990 تا پایان 2009 طی 19 سال سیما عمید فعالیت گسترده ای را جهت نقاشی مدرن انجام می دهد و با حضورش در بیش از 30 نمایشگاه نقاشی در امریکا و اروپا، نام خود را به عنوان یک شخصیت افتخار آفرین جامعه یهودیان ایرانی ثبت می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.