یونس حمامی لاله زار در سال 1346 خورشیدی (1967 میلادی) در یک خانواده مذهبی در یزد پا به عرصه وجود نهاد . پدرش موسی حمامی از کسبه بازار یزد بود . و به عنوان ” شالیخ ” در کنیسای فعال بود . او تحصیلات ابتدائی را در مدرسه آلیانس (اتحاد) یزد ، نیز تحصیلات متوسطه را در مدرسه اتحاد تهران به پایان رسانید . سپس در سال 1364 خورشیدی پس از پشت سر نهادن کنکور دانشگاه ، به دانشکده علوم پزشکی « شهید بهشتی » راه یافت . او در سال 1371 موفق به اخذ مدرک پزشکی و در ادامه تحصیلات عالیه در سال 1380 خورشیدی موفق به اخذ مدرک تخصصی خود از همین دانشکده گردید .
یونس حمامی تحصیلات مذهبی خود را ابتدا در مکتب پدرش و پس از ورود به تهران ، از سال 1359 به موازات تحصیلات دوران متوسطه ، نزد اساتید علوم دینی ، منجمله موسی ریونی، صیون حکاکیان، موسی تاجیان، لوی حییم، گئولا حکاکیان و تنی چند از شخصیت های مذهبی به فراگیری قرائت صحیح و فراگیری کتب مقدس ، سیدور و هلاخا (قوانین دینی) پرداخت .
یونس حمامی به جهت حضور در یک خانواده مذهبی ، عشق به یهودیت و کنجکاوی در آئین موسائی ، نیز با تشویق اعضای فامیل ، باعث گردید هر چه بیشتر در پی کامل نمودن تحصیلات مذهبی سوق داده شود . از این رو از سال 1360 خورشیدی در مکتب “حاخام اوریل داویدی” شروع به یادگیری و تفسیر تنخ ، هلاخا و میشنا می نماید ، سپس در سال 1362 به شیراز رفت تا در مکتب راو “بعل هنث” به فراگیری بیشتر علوم دینی (تنخ، تلمود ، هلاخا) و اخلاقیات یهود بپردازد .
یونس حمامی در سال 1378 خورشیدی (1999) با همسرش “هلن” از خانواده “هرمان مقدم” پیوند زناشوئی بست ماحصل این ازدواج سه  فرزند دو دختر و یک پسر می باشد . دکتر حمامی از سال 1380 خورشیدی به عنوان کارشناس مذهبی، در بخش کمیته فرهنگی انجمن کلیمیان پذیرفته و مشغول به فعالیت های اجتماعی شد . پس از مدتی به عضویت کمیته حل اختلاف انجمن کلیمیان انتخاب گردید و به عنوان مشاور در امور مذهبی ، پاسخگوی سئوالات دینی و در ارتباط با حل و فصل مسائل خانوادگی در خدمت جامعه بفعالیت پرداخت .
دکتر یونس حمامی از سال 1386 خورشیدی از طرف استاد خود به درجه حاخامی ارتقاء یافت و متعاقباً توسط حاخام یوسف حییم همدانی کهن مرجع و رهبر مذهبی کلیمیان و شورای ربانیم ایرانی مقیم آمریکا مورد تائید قرار گرفت . سپس در شورای بت دین و شورای حل اختلاف انجمن کلیمیان مسئولیت خطیری را عهده دار گردید. نیز در این راستای رسماً مسئولیت انجام مراسم مناسک مذهبی، میلا(ختنه) ، کتوبا(عقد) و بر میتصوا را عهده دار شد . او سالها در زمینه مذهبی و فرهنگی ، پاسخگوئی بسیاری از مراجعین یهودی و غیر یهود بوده ، نیز به عنوان مشاور و سخنگو بت دین انجمن کلیمیان تهران به نامه های ارسالی از طرف دادگاهها و مراکز دولتی ، در ارتباط با احوال شخصیه و ایمیل های مذهبی و فرهنگی جوابگو بوده است . ضمن آنکه از سال 1374 خورشیدی مدیریت تدریس فقه و شریعت یهود را در تلمود تورا ی کنیسای ابریشمی (یشیوای) عهده دار گردید و سالها به آموزش دینی جوانان کلیمی (بطور رایگان) انجام وظیفه نمود . همچنین او یکی از اعضای تیم نشریه های تلمود تورای کنیسای ابریشمی می باشد .
دکتر حمامی مقارن با اشتغال در انجمن کلیمیان در سال 1380 خورشیدی به عنوان پزشک متخصص داخلی در استخدام بیمارستان ” دکتر سپیر ” قرار گرفت . او با تلاش پیگیر ، به موازات فعالیت های اجتماعی و مذهبی ، نه تنها توانست مقام خود را به عنوان یک پزشک متخصص و متعهد حفظ کند ، بلکه موفق گردید با حسن انجام وظیفه در بخش داخلی ” بیمارستان سپیر ” موقعیت خود را در مقام پزشک مسئول ICU و نائب رئیس هیات مدیره بیمارستان دکتر سپیر به ثبت برساند .

دکتر حمامی در سال 1379 موفق شد ،اولین فعالیت نوشتاری خود را با همکاری “آرش آبایی” ، “دکتر رامین ستاره شناس” و “سلیمان حکاکیان” ، در قالب کتابهای آموزشی « فرهنگ و بینش یهود » جهت استفاده جوانان در مقطع دبیرستان به زیر چاپ ببرد . علاوه بر مسئولیت های مهم که وی عهده دار بود از سال 1380 خورشیدی به عضویت تیم تصحیح و ویرایش علمی لغت نامه فارسی به عبری سلیمان حییم انتخاب و در مقام سر ویراستار تا اواخر 1393 خورشیدی در این زمینه فعال بود . پس از ویراستاری و تدوین نهایی (از طرف انتشارات انجمن کلیمیان منشر گردید ، سپس در مراسم رونمایی که از طرف انجمن کلیمیان تهران برگزار گردید ، از طرف معاون رئیس جمهور اسلامی (حسن روحانی) و چندین نمایندگان مجلس ، دکتر یونس حمامی به عنوان سر ویراستار فرهنگ لغات فارسی عبری حییم ، مورد تشویق و تفقد قرار گرفت و مفتخر به دریافت لوح سپاس گردید .
از دیگر فعالیت های فرهنگی این شخصیت فرهیخته ، ترجمه ” سیدور یشاریم ” (نیایش روزانه یهود) ، نیز ترجمه کتاب « سی و نه کارشیات » بود که در سال 1382 خورشیدی توسط انتشارات انجمن کلیمیان منتشر گردید .
دکتر یونس حمامی از سال 1385 همکاری خود را در کمیته فرهنگی انجمن کلیمیان تهران آغاز نمود ، او در بخش انتشارات مجله بینا، با ارائه مقالات و ویرایش مطالب فرهنگی و مذهبی فعالیت چشمگیری از خود نشان داد . نیز همزمان در فصل نامه « هفت آسمان » بخشی را تحت عنوان (نقد مقالات) به خود اختصاص داد .
دکتر یونس حمامی به عنوان یک شخصیت مذهبی فعالیت های فرهنگی متفاوتی را در کارنامه فعالیت های فرهنگی خود به ثبت رسانید . منجمله شرکت در سمینارهای مذهبی ، سخنرانی در کنیساها و سازمانهای یهودی ، ارائه مقالات علمی متعدد ، مصاحبه در ارتباط با فرهنگ یهود ، تدریس و سخنرانی در ارتباط با یهودیت از سال 1380 در دانشگاهها (دانشگاه تهران، دانشگاه الزهرا، دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی، دانشگاه ادیان و مذاهب قم و دانشگاه کاشان) . نیز همچنین تدریس واحد یهودیت به دانشجویان دوره دکترای دانشکده تربیت مدرس دانشگاه قم . تدریس واحد الهیات یهودی به دانشجویان دکترای دانشگاه ادیان و مذاهب قم . تألیف سئوالات دینی کنکور داوطلبان کلیمی (در یک دوره) .
دکتر یونس حمامی در راستای فعالیت های اجتماعی ، همکاری های مفیدی را با کانون ازدواج (بیشتر به صورت حمایت معنوی) در جهت معرفی جوانان و در تأمین بخشی از هزینه های ازدواج افراد نیازمند، معرفی شده توسط کانون نیز همچنین همکاری و تبادل نظر با سایر سازمان های تحت نظر انجمن کلیمیان (سازمان جوانان، مدارس و ….) و ستاد خیریه کوروش انجام داده است .بدنبال فعالیت های ذکر شده بویژه تشکیل بت دین مرکزی کلیمیان ایران، حاخام دکتر حمامی از سال 1395 خورشیدی به عنوان ریئس بت دین انتخاب و همچنین به عنوان رهبر دینی کلیمیان ایران معرفی گردید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.